Lezginskij hinkal
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Хинкал лезгинський - традиційне блюдо дагестанської кухні. Листкові хінкали подаються до столу з відвареним м'ясом і бульйоном. Виходить дуже ситно і смачно. Відмінне страву для великої родини!
Опис приготування:
Немає можливості побувати на Кавказі? Зате завжди є можливість привнести частинку Кавказу в свій будинок шляхом приготування місцевих страв. Якщо знаєш, як приготувати лезгинський хинкал, вважай, що вже практично свій. З приводу вареного м'яса, спробуйте відварити баранину або свинину. Бульйон не виливайте, адже він також подається до столу в окремих піалах. Хай щастить!
- Свинина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Молоко - За смаком
Попередньо потрібно відварити м'ясо з головкою ріпчастої цибулі в киплячій підсоленій воді. Це займе близько години. Для 5 хвилин до готовності додається лавровий лист. В кінці відварне м'ясо з бульйоном подається до столу разом з хінкали.
Дріжджі змішуємо з цукром, вливаємо трохи теплого молока. Перемішуємо і чекаємо підйому дріжджів. У глибоку миску всипаємо борошно, робимо поглиблення і додаємо дріжджі. Підливаємо ще трохи теплого молока і замішуємо тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для підйому.
Готове тісто розділити на 3 частини. Кожну частину розкачати в тонкий корж.
Змащуємо кожен коржик розтопленим вершковим маслом.
Скручуємо коржі ковбаскою.
Даємо ковбаски 10 хвилин полежати.
Гострим ножем нарізаємо ковбаски на шматочки.
Змащуємо чашу пароварки вершковим маслом. Викладаємо хинкал, щоб шматочки були на невеликій відстані один від одного.
Варимо до готовності на пару, приблизно 20 хвилин.
Подаємо до столу з відвареним м'ясом і бульйоном. Смачного!