Рецепт Lezginskij hinkal фото

Lezginskij hinkal
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Борошно , М'ясо , Свинина , Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хинкал лезгинський - традиційне блюдо дагестанської кухні. Листкові хінкали подаються до столу з відвареним м'ясом і бульйоном. Виходить дуже ситно і смачно. Відмінне страву для великої родини!

Опис приготування:

Немає можливості побувати на Кавказі? Зате завжди є можливість привнести частинку Кавказу в свій будинок шляхом приготування місцевих страв. Якщо знаєш, як приготувати лезгинський хинкал, вважай, що вже практично свій. З приводу вареного м'яса, спробуйте відварити баранину або свинину. Бульйон не виливайте, адже він також подається до столу в окремих піалах. Хай щастить!

  • Свинина - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Борошно - 0, 5 кілограма
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Молоко - За смаком
Lezginskij hinkal - фото крок 1
Попередньо потрібно відварити м'ясо з головкою ріпчастої цибулі в киплячій підсоленій воді. Це займе близько години. Для 5 хвилин до готовності додається лавровий лист. В кінці відварне м'ясо з бульйоном подається до столу разом з хінкали.
Lezginskij hinkal - фото крок 2
Дріжджі змішуємо з цукром, вливаємо трохи теплого молока. Перемішуємо і чекаємо підйому дріжджів. У глибоку миску всипаємо борошно, робимо поглиблення і додаємо дріжджі. Підливаємо ще трохи теплого молока і замішуємо тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для підйому.
Lezginskij hinkal - фото крок 3
Готове тісто розділити на 3 частини. Кожну частину розкачати в тонкий корж.
Lezginskij hinkal - фото крок 4
Змащуємо кожен коржик розтопленим вершковим маслом.
Lezginskij hinkal - фото крок 5
Скручуємо коржі ковбаскою.
Lezginskij hinkal - фото крок 6
Даємо ковбаски 10 хвилин полежати.
Lezginskij hinkal - фото крок 7
Гострим ножем нарізаємо ковбаски на шматочки.
Lezginskij hinkal - фото крок 8
Змащуємо чашу пароварки вершковим маслом. Викладаємо хинкал, щоб шматочки були на невеликій відстані один від одного.
Lezginskij hinkal - фото крок 9
Варимо до готовності на пару, приблизно 20 хвилин.
Lezginskij hinkal - фото крок 10
Подаємо до столу з відвареним м'ясом і бульйоном. Смачного!

Схожі рецепти