Курутоб
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 хв.
Курутоб - блюдо таджицької кухні. Трохи незвичне поєднання інгредієнтів, але виявилося смачно. Я робила його вперше і за смаком він схожий на овочевий салат з яскравим соусом, вприкуску з м'якою коржем.
Опис приготування:
Курутоб для мене блюдо-відкриття, пробувала вперше і сьогодні ділюся, як приготувати це східна страва. Я не можу його описати в двох словах, чи то салат, Does It сніданок, але вийшло дуже смачно і досить ситно.
Курутоб в таджицької кухні є одним з найдавніших рецептів і охоче з цим погоджуся, адже інгредієнти для нього найпростіші, які були під рукою у будь-якого жителя сходу - молоко, сир, овочі і коржик. Мені курутоб нагадав трохи смак дитинства, річний салат з помідорів і огірків зі сметаною і великим шматком свіжоспеченого хліба. Смачно, ситно і корисно!
- Сир - 100 грам
- Молоко - 100 грам
- Огірок - 1 штука
- Помідори черрі - 5-6 штук
- Коржик - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
Сир протріть до однорідності за допомогою блендера.
Додайте молоко і добре перемішайте.
Коржик поріжте або порвіть на невеликі шматочки, викладіть поверх соусу.
Овочі та зелень помийте, наріжте невеликими шматочками. У мене помідорчики черрі, але можна взяти один великий томат.
Викладіть овочі поверх коржі, сіль і poperčite. Посипте зверху зеленню і подавайте до столу.