Рецепт Курка в соусі по-китайськи фото

Курка в соусі по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Курка в соусі по-китайськи - це пряне і гостре блюдо, яке нікого не залишить байдужим. Готується курка швидко, тому спеції і соус повинні знаходиться поблизу плити. Знадобиться арахіс і чилі.

Опис приготування:

Курка в соусі по-китайськи дуже швидко готується, але при цьому виходить дуже смачною, живильним і дуже красиво виглядає. Приготування такої курки складається з двох етапів - приготування соусу і обсмажування інгредієнтів в сковороді вок. Всі інгредієнти смажаться окремо протягом декількох хвилин, потім перемішуються з соусом і подаються до столу.

  • Куряче філе - 600-800 грам
  • Зелена цибуля (пучок) - 1 штука
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Яйця - 2 штуки
  • Сухарі паніровочні (панько) - 1/2 склянки
  • Перець чилі - 3-4 штук (свіжі або сушені)
  • Арахіс - 1/3 склянки
  • Соєвий соус - 1/4 склянки
  • Рисовий оцет - 2 чайних ложки (можна замінити яблучним, винним або звичайним оцтом.)
  • Перець чилі паста - 1 Чайна ложка (можна не додавати.)
  • Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
  • Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
  • Курячий бульйон - 1/3 склянки
курка в соусі по-китайськи - фото крок 1
1. Спочатку приготуйте соус. У невеликій мисці змішайте соєвий соус, оцет, кунжутне масло і пасту чилі (якщо використовуєте). Додайте чайну ложку-дві крохмалю. Потім влийте бульйон. Перемішайте.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 2
2. Куряче філе наріжте невеликими шматочками.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 3
3. Часник очистіть і подрібніть. Зелену цибулю промийте і наріжте.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 4
4. У великій мисці збийте яйця.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 5
5. У миску зі збитими яйцями викладіть шматочки курки, змішайте і додайте панірувальні сухарі. Все перемішайте, щоб курка покрилася паніруванням.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 6
6. Нагрійте в сковороді трохи рослинного масла, для смаку додайте кунжутного масла. Використовуйте сковороду вок, якщо вона у вас є. Викладіть курячі шматочки і смажте, помішуючи, до золотисто-коричневого кольору. Потім викладіть на окрему тарілку.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 7
7. У сковороду, де смажилася курка, викладіть чилі. Обсмажте, поки чилі не почне темніти.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 8
8. До чилі додайте арахіс. Перемішайте і обсмажуйте протягом 2-3 хвилин.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 9
9. Обсмажені арахіс з чилі перекладіть в тарілку до смаженого курячого філе.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 10
10. Понизьте вогонь під сковородою до повільного і викладіть в неї часник і зелену цибулю. Обсмажте, помішуючи, протягом 30 секунд.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 11
11. Поверніть в сковороду курку, горішки, чилі і влийте раніше приготований соус.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 12
12. Обсмажуйте курку в соусі по-китайськи ще протягом 3-4 хвилин, помішуючи.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 13
13. Викладіть готову страву в велику тарілку.
курка в соусі по-китайськи - фото крок 14
14. Курка в соусі по-китайськи готова! Подавайте з рисом. Смачного!

Схожі рецепти