Курка по-східному
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.
Курка по-східному - національне китайське блюдо. Дуже добре підходить для любителів східної кухні. Благодаря соевому соусу и винному уксусу, курка виходить м'якою і соковитою!
Опис приготування:
До вашої уваги - рецепт курки по-східному. Вперше це блюдо я спробувала в ресторані східної кухні - настільки сподобалося, що не полінувалася знайти рецепт і приготувати вдома. Вийшло не гірше, ніж у ресторанного шефа Блюдо виходить гостро-солодким. Готується легко і не довго. Курку по-східному найкраще подавати з трохи підсоленим або ж прісним вареним рисом.
- Філе курячої грудки - 450 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Кунжутну олію - 2 Ст. Ложки
- Пучок зеленої цибулі - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Червоний перець - 0, 5 чайних ложки
- Імбир - 0, 5 чайних ложки (можете використовувати приправу з імбиру.)
- Винний оцет - 1, 5 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 3 чайних ложки
- Арахіс - 75 грам (заздалегідь його трохи обсмажте.)
Курку наріжте рівними шматочками і змішайте з кукурудзяним крохмалем. Дайте трохи постояти.
Потім обсмажте курку рівномірно з усіх боків на кунжутному маслі.
Додайте до обсмаженою шматочках курки рубаний зелений лук, роздавлений часник і спеції (перець і імбир).
Змішайте соєвий соус, винний оцет і цукор.
Додайте до курки горішки і залийте все отриманим соусом. Тушкуйте курку до повної готовності.