Крутонами
(покроковий рецепт з фото)
Розповідаю, як приготувати крутони. Для приготування крутонов підійде будь-який хліб - і батон, і світлий, і темний. Готові крутони можна додавати в салати, подавати з супами і як закуску.
Крутонами - відмінний спосіб використовувати залишився і злегка зачерствілий хліб. Традиційно крутон додають в деякі салати і подають зі безліч супів-пюре, однак за фактом їх можна подавати і просто так, як звичайну закуску (похрумтіти, що називається). Я зазвичай готую відразу велику кількість крутонов і потім протягом тижня-двох додаю їх в супи і салати. Для приготування підійде абсолютно будь-який хліб, який у вас є. Цікаво? Тоді читайте рецепт крутонов - він роз'яснить вам, як приготувати їх правильно, щоб вийшли вони не гірше, ніж в кращих будинках Лондона і Парижа
- Хліб - 600 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Петрушка сушена - 2 Ст. Ложки
- Розмарин свіжий - - За смаком
- Пармезан тертий - 50 грам
- Сіль - - За смаком
- Оливкова олія - - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Розігрійте духовку до 150 градусів.
Наріжте використовуваний хліб (можна, можливо - різних сортів) кубиками стороною приблизно 2 см. Нарізані кубики покладіть у велику миску (можливо, доведеться готувати крутон в два заходи, якщо використовуєте багато хліба).
В окремій мисці змішайте сушену петрушку, пармезан, сіль і дрібно нарізані листя розмарину (трохи листя залиште, вони ще знадобляться).
В іншу невелику мисочку покладіть вершкове масло і трохи листя розмарину.
Розтопити вершкове масло з розмарином в мікрохвильовці або на водяній бані.
Тепер у великій мисці змішайте нарізані кубики хліба, суху суміш і розтоплене вершкове масло. Гарненько перемішайте.
Візьміть деко, рівномірно розподіліть по ньому майбутні крутон. Зверху злегка збризніть оливковим маслом. Надішліть в розігріту до 150 градусів духовку і готуйте 40 хвилин. За пару хвилин до готовності збільште температуру до 200 градусів, якщо хочете, щоб крутон вийшли з більш хрусткою скоринкою.
Крутонами готові!