Рецепт Кисіль з гречаного борошна фото

Кисіль з гречаного борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Гречана мука
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На сніданок
Напої , Кислий
Кількість порцій: 8-12
Час приготування: 15 хв.

Кисіль з гречаного борошна - цілющий напій, який здатний знизити рівень холестерину, допомогти в очищенні кишечника від шлаків і токсинів, нормалізувати тиск і обмін речовин в організмі людини.

Опис приготування:

Приймати кисіль з гречаної муки рекомендують два рази на день за 30 хвилин до їди по 100-150 мл. Після чого потрібно з'їсти 1 немає. L. Натурального меду. Курс прийому може тривати від одного до двох місяців.

Зараз я розсаджені вам, як приготувати кисіль з гречаної муки:

1. Гречану муку залийте 200 мл. Холодної води і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

2. Іншу воду закип'ятіть, повільно додайте в неї отриману суміш, постійно помішуючи.

3. Проваріть на маленькому вогні 5-10 хвилин, поки маса не загусне. Далі влийте оливкову олію і перемішайте. Кисіль з гречаного борошна готовий.

Гречану муку можна купити або зробити самостійно, ретельно подрібнивши за допомогою кавомолки просушені цільні зерна гречки.

Гречана мука не містить глютен і набагато корисніше пшеничного борошна. В її складі містяться вітамін Е, вітаміни групи В, клітковина, калій, фосфор, залізо, селен, цинк, марганець, магній і амінокислоти, вісім з яких незамінні. Дуже легко засвоюється організмом.

Рекомендують вживати гречаний кисіль при необхідності дотримання дієти; багатьох захворюваннях внутрішніх органів; для зміцнення серцево-судинної системи; під час сильних фізичних і розуязиках навантажень, для поліпшення обміну речовин.


  • Гречана мука - 3-4 Ст. Ложок (тонкого помелу)
  • Вода - 1, 2 L
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
Приймати кисіль з гречаної муки рекомендують два рази на день за 30 хвилин до їди по 100-150 мл. Після чого потрібно з'їсти 1 немає. L. Натурального меду. Курс прийому може тривати від одного до двох місяців.

Зараз я розсаджені вам, як приготувати кисіль з гречаної муки:

1. Гречану муку залийте 200 мл. Холодної води і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

2. Іншу воду закип'ятіть, повільно додайте в неї отриману суміш, постійно помішуючи.

3. Проваріть на маленькому вогні 5-10 хвилин, поки маса не загусне. Далі влийте оливкову олію і перемішайте. Кисіль з гречаного борошна готовий.

Гречану муку можна купити або зробити самостійно, ретельно подрібнивши за допомогою кавомолки просушені цільні зерна гречки.

Гречана мука не містить глютен і набагато корисніше пшеничного борошна. В її складі містяться вітамін Е, вітаміни групи В, клітковина, калій, фосфор, залізо, селен, цинк, марганець, магній і амінокислоти, вісім з яких незамінні. Дуже легко засвоюється організмом.

Рекомендують вживати гречаний кисіль при необхідності дотримання дієти; багатьох захворюваннях внутрішніх органів; для зміцнення серцево-судинної системи; під час сильних фізичних і розуязиках навантажень, для поліпшення обміну речовин.

Схожі рецепти