Картопля-фрі по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 30 хв.
Рецепт приготування смаженої в маслі картоплі-фрі з морською сіллю.
Опис приготування:
Принцип приготування цієї картоплі такий: спочатку замочити нарізану картоплю у воді на 3 годину, потім обсушити картоплю, обсмажити, злити масло і обсмажити ще раз. Будь ласка, будьте обережні при смаженні з гарячим маслом.
- Картоплі - 2, 2 кілограма
- Рослинне або арахісове масло - За смаком (для смаження)
- Морська сіль - За смаком
1. Очистити і промити картопля, потім нарізати довгими смужками за допомогою спеціального пристосування. Покласти картоплю у велику миску і залити холодною водою, замочити на дві чи три години. Ви також можете поставити миску з картоплею в холодильник і дати постояти кілька годин або всю ніч.
2. Злити воду з картоплі і викласти його на два дека, застелене паперовими рушниками. Промокнути картопля і обсушити.
3. Розігріти масло шаром в декілька см у великій каструлі до 150 градусів. В 3 або 4 партії обсмажити картоплю протягом 4-5 хвилин на партію, поки картопля не стане м'яким. Він не повинен бути коричневого кольору.
4. Кожну партію викласти на сухі паперові рушники.
5. Після того, як вся картопля буде обсмажена, збільшити вогонь до тих пір, поки масло не нагріється до 200 градусів. Знову викласти картоплю в масло в кілька партій і смажити до золотистого кольору і хрусткої скоринки.
6. Вийняти картопля з масла і обсушити на паперових рушниках.
7. Посипати картопля морською сіллю і відразу подавати.