Рецепт Картопля-фрі по-французьки фото

Картопля-фрі по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 30 хв.

Рецепт приготування смаженої в маслі картоплі-фрі з морською сіллю.

Опис приготування:

Принцип приготування цієї картоплі такий: спочатку замочити нарізану картоплю у воді на 3 годину, потім обсушити картоплю, обсмажити, злити масло і обсмажити ще раз. Будь ласка, будьте обережні при смаженні з гарячим маслом.

  • Картоплі - 2, 2 кілограма
  • Рослинне або арахісове масло - За смаком (для смаження)
  • Морська сіль - За смаком
картопля-фрі по-французьки - фото крок 1
1. Очистити і промити картопля, потім нарізати довгими смужками за допомогою спеціального пристосування. Покласти картоплю у велику миску і залити холодною водою, замочити на дві чи три години. Ви також можете поставити миску з картоплею в холодильник і дати постояти кілька годин або всю ніч.
картопля-фрі по-французьки - фото крок 2
2. Злити воду з картоплі і викласти його на два дека, застелене паперовими рушниками. Промокнути картопля і обсушити.
картопля-фрі по-французьки - фото крок 3
3. Розігріти масло шаром в декілька см у великій каструлі до 150 градусів. В 3 або 4 партії обсмажити картоплю протягом 4-5 хвилин на партію, поки картопля не стане м'яким. Він не повинен бути коричневого кольору.
картопля-фрі по-французьки - фото крок 4
4. Кожну партію викласти на сухі паперові рушники.
картопля-фрі по-французьки - фото крок 5
5. Після того, як вся картопля буде обсмажена, збільшити вогонь до тих пір, поки масло не нагріється до 200 градусів. Знову викласти картоплю в масло в кілька партій і смажити до золотистого кольору і хрусткої скоринки.
картопля-фрі по-французьки - фото крок 6
6. Вийняти картопля з масла і обсушити на паперових рушниках.
картопля-фрі по-французьки - фото крок 7
7. Посипати картопля морською сіллю і відразу подавати.

Схожі рецепти