Рецепт Імбирний сироп фото

Імбирний сироп
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Імбир
Рецепти для схуднення
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Десерти , Сироп , Цукровий сироп
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Імбир багатий вітамінами, так що його вживання просто необхідно в холодну пору року. Пропоную простий рецепт імбирного сиропу, дуже смачного і солодких ласощів.

Опис приготування:

Рецепт приготування імбирного сиропу досить простий, але при цьому його можна зберігати в свіжому вигляді або зробити заготовку на зиму. Такий сироп можна використовувати і в якості добавки в чай, і в десертах для дітей і дорослих. Це корисна і смачна нотка смаку може поєднуватися навіть з м'ясними стравами.

  • Корінь імбиру - 200-250 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Лимон - 1 скибочку
імбирний сироп - фото крок 1
1. У холодну чисту воду насипати цукор і відправити на вогонь. Якщо кількість імбиру збільшити в 2 рази, то воду і рідину досить збільшити в 1, 5 рази.
імбирний сироп - фото крок 2
2. Тим часом можна зайнятися імбиром. Його потрібно очистити і нарізати тонкими скибочками або довгими смужками. Після приготування сиропу імбир можна використовувати в якості цукатів, які прекрасно доповнювати випічку. Лимона достатньо взяти лише 1 тонкий скибочку.
імбирний сироп - фото крок 3
3. Цукровий сироп довести до кипіння і ретельно помішувати, щоб цукор розчинився. При бажанні можна додати спеції для аромату.
імбирний сироп - фото крок 4
4. Нарізаний імбир відправити в киплячу солодку воду і прибрати вогонь до мінімуму. Варити імбирний сироп в домашніх умовах потрібно хвилин 20. Він не повинен кипіти, а лише нудитися.
імбирний сироп - фото крок 5
5. Готовий сироп трохи остудити і процідити, відокремивши рідина від імбиру. Такий сироп можна зберігати в холодильнику близько 6-7 днів, а при необхідності розлити по стерилізованим баночках і заготовити на зиму. Використовувати такий сироп можна навіть як добавку до морозиву, пирогів або в якості пікантної нотки в коктейлі.

Схожі рецепти