Імбирний сироп
(покроковий рецепт з фото)
Імбир багатий вітамінами, так що його вживання просто необхідно в холодну пору року. Пропоную простий рецепт імбирного сиропу, дуже смачного і солодких ласощів.
Рецепт приготування імбирного сиропу досить простий, але при цьому його можна зберігати в свіжому вигляді або зробити заготовку на зиму. Такий сироп можна використовувати і в якості добавки в чай, і в десертах для дітей і дорослих. Це корисна і смачна нотка смаку може поєднуватися навіть з м'ясними стравами.
- Корінь імбиру - 200-250 грам
- Цукор - 200 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Лимон - 1 скибочку
1. У холодну чисту воду насипати цукор і відправити на вогонь. Якщо кількість імбиру збільшити в 2 рази, то воду і рідину досить збільшити в 1, 5 рази.
2. Тим часом можна зайнятися імбиром. Його потрібно очистити і нарізати тонкими скибочками або довгими смужками. Після приготування сиропу імбир можна використовувати в якості цукатів, які прекрасно доповнювати випічку. Лимона достатньо взяти лише 1 тонкий скибочку.
3. Цукровий сироп довести до кипіння і ретельно помішувати, щоб цукор розчинився. При бажанні можна додати спеції для аромату.
4. Нарізаний імбир відправити в киплячу солодку воду і прибрати вогонь до мінімуму. Варити імбирний сироп в домашніх умовах потрібно хвилин 20. Він не повинен кипіти, а лише нудитися.
5. Готовий сироп трохи остудити і процідити, відокремивши рідина від імбиру. Такий сироп можна зберігати в холодильнику близько 6-7 днів, а при необхідності розлити по стерилізованим баночках і заготовити на зиму. Використовувати такий сироп можна навіть як добавку до морозиву, пирогів або в якості пікантної нотки в коктейлі.