Імбирний компот
(покроковий рецепт з фото)
Любіть компоти? Спробуйте зварити чудовий пряний імбирний компот з яблуками і шипшиною. Справжній смак компоту розкривається, коли вживаєш його в гарячому або теплому вигляді. Спробуйте!
Що може бути краще, ніж імбирний компот, приготований в домашніх умовах? Можна використовувати як свіжий імбир, так і мелений. У першому варіанті імбир очищується від шкірки, натирається на тертці і заливається окропом. Готовий компот виходить дуже ароматним і смачним!
- Яблука - 4 штуки
- Імбир сухий - 1 Чайна ложка (мелений)
- Барбарис сушений - 1 Чайна ложка
- Сухофрукти - 3 Ст. Ложки
- Вода - 6 літрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
Яблука промиваємо та нарізаємо великими шматочками, серцевину видаляємо. Кип'ятимо воду, кладемо в неї яблука і цукор. Варимо 15-20 хвилин, поки не з'явиться приємний яблучний аромат.
Тепер потрібно заварити імбир. Заливаємо імбир 200 мл. Окропу, накриваємо тарілкою і залишаємо на 20 хвилин.
Підготуйте сушені ягоди: барбарис і шипшина.
Заварений імбир набуває жовтого кольору, проціджуємо його через марлю 2-3 рази.
Заливаємо яблучним компотом сушені ягоди, туди ж вливаємо імбирний відвар. Наполягаємо компот 3 години під закритою кришкою.
Пийте на здоров'я!