Хліб без дріжджів в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Навіть якщо у вас немає хлібопічки, можна приготувати смачний і простий хліб самостійно по даним рецептом. Виходить відмінний домашній хліб з хрусткою скоринкою.
Пропоную приготувати дуже смачний хліб в духовці: з хрусткою скоринкою і повітряним, ніжним м'якушем. Посипати хліб можна не тільки крупною сіллю, а ще і кмином. Пробуйте!
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Велика морська сіль - 1 щіпка
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Вода - 3/4 склянки
1. Просійте у велику миску або каструлю борошно, змішайте з розпушувачем, дрібною сіллю. Влийте оливкова олія і потроху введіть теплу воду, постійно помішуючи.
2. Спочатку замішують тісто дерев'яною лопаткою, поки воно не збереться в єдиний кому.
3. Потім вимішують тісто руками.
4. Форму для випічки змастіть рослинною олією і викладіть тісто.
5. Посипте хліб великою морською сіллю і накрийте фольгою, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
6. Дістаньте хліб з духовки і відкрийте фольгу, запікайте ще 30 хвилин.
7. Готовий хлібець трохи остудіть і пробуйте. Приємного!