Гречані млинці
(покроковий рецепт з фото)
Гречані млинці - це прекрасна альтернатива звичним нам всім млинців з пшеничного борошна. Таке блюдо набагато корисніше, воно стане ідеальним сніданком для всієї родини, особливо для дітей.
В млинці з гречаного борошна обов'язково варто додати трохи звичайної пшеничної муки. Вона поліпшить в'язкість тіста, віддавши свою клейковину. Щоб млинці не прилипали до поверхні сковороди в процесі запікання, ви можете додати в тісто трохи рослинного масла. Щоб дізнатися, як приготувати гречані млинці, уважно прочитайте цей рецепт.
- Борошно пшеничне - 50 грам (вищого сорту )
- Борошно гречане - 200 грам
- Куряче яйце - 2-3 штук
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
У миску просійте пшеничну муку. Туди ж додайте борошно гречану. Змішайте обидва сухих інгредієнта до однорідності.
В окрему миску влийте молоко. Якщо воно цільне, то краще розбавити його водою один до одного. Вбийте до молока сирі курячі яйця, додайте сіль, цукор, соду і все ретельно збийте вінчиком.
В отриману молочно-яєчну суміш частинами додавайте пшенично-гречане борошно і не переставайте збивати все це віночком.
У вас повинно вийти досить рідке тісто без грудочок. Виливайте тісто на розігріту сковороду з антипригарним покриттям за допомогою ополоника і смажте млинці по кілька хвилин з обох сторін.