Гарбузовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Знаменитий гарбузовий пиріг, який готується в лічені хвилини!
У великій каструлі змішати масло, мускатний, цукор і корицю. Злегка підігріти і додати м'якоть гарбуза. Готувати так протягом 15 хвилин, помшівая. Потім остудити. Тим часом, нагріти духовку до 200 градусів. У круглу форму викласти шар ½ тесту, поверх викласти начинку з гарбуза, а потім накрити її другим слем тесту. Обрізати краї тіста. Обрізками можна прикрасити пиріг зверху. Всю поверхню пирога необхідно змастити збитий яйцем, а потім посипати цукром. Зробити невеликі дірочки, а потім випікати протягом 30 хвилин до готовності.
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 75 грам(+трохи для посипання зверху)
- Мелений мускатний горіх - 1 щіпка
- Мелена кориця - 2 Ст. Ложки
- М'якоть гарбуза - 400 грам
- Пісочне тісто - 225 грам
- Яйце - 1 штука
У великій каструлі змішати масло, мускатний, цукор і корицю. Злегка підігріти і додати м'якоть гарбуза. Готувати так протягом 15 хвилин, помшівая. Потім остудити. Тим часом, нагріти духовку до 200 градусів. У круглу форму викласти шар ½ тесту, поверх викласти начинку з гарбуза, а потім накрити її другим слем тесту. Обрізати краї тіста. Обрізками можна прикрасити пиріг зверху. Всю поверхню пирога необхідно змастити збитий яйцем, а потім посипати цукром. Зробити невеликі дірочки, а потім випікати протягом 30 хвилин до готовності.