Чупа-чупс своїми руками
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто уникає пригощати своїх дітей магазинними солодощами, у мене є відмінний рецепт льодяників на паличці, в сучасній інтерпретації - Chupa-Chups. А знадобиться тільки цукор і сік.
Під час варіння сиропу важливо не переглянути момент, коли він почне міняти колір, тому помішуючи, спостерігайте за його густотою. Після того, як розіллється по ложок, перед скачуванням кульок, витримаєте таку температуру, щоб пальці змогли терпіти гарячий сироп. Якщо в сотейнику маса загусла, злегка нагрійте і розлийте по ложок, властивості не зміняться.
- Сік - 1 Склянка (будь-який)
- Цукор - 1, 5 склянки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У сотейнику з товстим дном змішайте сік і цукор. Поставте на повільний вогонь. Варіть періодично помішуючи до моменту, коли сироп почне міняти колір. За часом це займе близько 40 хвилин.
Готовий сироп зніміть з вогню.
Візьміть столові ложки. Розлийте сироп по ложок і дайте злегка охолонути.
Як тільки масу можна взяти буде в руки, знімайте з ложки і скочується кулька.
Для паличок я взяла дерев'яні шпажки, які розділила на кілька частин. У льодяникові кульки застроміть палички і дайте підсохнути в вертикальному стані.
Загорніть чупа-чупс в обгортки.
Зберігайте чупа-чупс в прохолодному місці. Смачного!