Чак-чак в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Любіть солоденьке? Тоді цей рецепт точно для вас! Східні солодощі чак-чак - це солодке борошняний виріб, запечене в духовці і полите медовим сиропом. Приготуйте і порадуйте дітвору!
Перед вами простий рецепт приготування чак-чака в духовці. З готового тіста розкочується коржик і нарізається дрібною соломкою. Потім соломка запікається в духовці до красивого золотистого кольору. Сироп для чак-чака готується з меду, змішаного з цукром і проваренного до однорідної густої маси. Хай щастить!
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка(+ 1/2 склянки для сиропу)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Склянка
Борошно просіваємо в миску, додаємо яйця, молоко, цукор і сіль. Замішуємо тісто.
Розкачайте тісто в корж, змастіть її маслом і поріжте тонкою соломкою. Випікайте соломку в духовці до золотистого кольору, температура 180 градусів.
Для приготування сиропу: змішайте цукор і мед, проварите до загустения. Готовим сиропом полийте чак-чак. Смачного!