Befstroganov
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати неабиякий обід і зробити ваш прийом їжі приємним, можна подати бефстроганов. Хочу поділитися рецептом, як приготувати класичний бефстроганов з яловичини.
Ця страва була придумана особистим кухарем для графа Строганова. Звідси і назва. За цим рецептом м'ясо виходить соковитим і м'яким, просто тане в роті. Ароматні шматочки відмінно відтіняють будь-який гарнір. Побалуйте і своїх близьких таким вишуканим блюдом.
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Кріп - 1 пучок
- Сіль, перець - За смаком
1
М'ясо помийте і очистіть від плівок.
2
Частину м'яса поріжте поперек волокон і відбийте, а іншу частину - уздовж волокон шматочками побільше.
3
Додати сіль, поперчіть і добре змішайте.
4
Поріжте дрібно цибулю і обсмажте на олії до утворення золотистої скоринки.
5
Додайте на сковороду м'ясо і обсмажте хвилин 7 на великому вогні.
6
Додайте борошно і продовжуйте смажити хвилини 2.
7
Далі додаємо сметану і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 5-7 хвилин.
8
Подавайте на стіл з гарніром з картоплі, рису або гречаної каші. Смачного!