Баттері
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.
Хочете приготувати щось дивовижне, абсолютно несхоже на те, що ви їли раніше? Тоді пропоную вам відкрити для себе індійську кухню і дізнатися, як приготувати Баттері панир масала.
Опис приготування:
Незважаючи на химерна назва, приготувати страву досить нескладно. Ароматні спеції в поєднанні з пікантним томатно-цибульним соусом і сир - ось, власне, то, що воно з себе представляє. Я хочу детально розповісти, як приготувати Баттері панир масала в домашніх умовах, і, можливо, блюдо буде вам до смаку.
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Цибулина - 2-3 штук
- Помідор - 3-4 штук
- Кешью - 10-12 штук
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Ferry Масала - 0.5 чайних ложки
- Чилі - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Паличка кориці - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Имбирная паста - 0.5 чайних ложки
- Сир - 250 грам
- Вершки - 2 Ст. Ложки
1. Так як приготувати Баттері панир масала можна тільки в кілька етапів, про все розповім докладно і по порядку. Для початку очистіть цибулю, подрібніть його кубиками і викладіть на сковороду з розігрітим рослинним маслом.
2. Додайте подрібнені помідори через пару хвилин і (за смаком) трохи солі. Залиште на середньому вогні, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м'якими.
3. Викладіть на сковороду жменю кешью, Ferry Масала, koriandr, цукор і чилі.
4. Продовжуйте обсмажувати, поки все не стане однорідним. Після зніміть з вогню.
5. Після того як томатно-цибульному пюре зі спеціями охололо, перекладіть його в чашу блендера. Додавайте потроху воду (приблизно в рецепті приготування Баттері панир масала використовується стакан), збийте до однорідності.
6. На цю ж сковороду відправте вершкове масло, розтопіть його. Викладіть лавровий лист і інші приправи за смаком.
7. Додайте імбирну пасту, перемішайте і млоїте на вогні пару хвилин. Викладіть на сковороду готове пюре. Додайте щіпку чилі.
8. Томіть на дуже повільному вогні хвилини 4, а після викладіть сир панір.
9. Хвилини через 3 можна влити трохи вершків. Перемішайте, зніміть з вогню.
10. От і все, Баттері панир масала в домашніх умовах можна подавати до столу. Смачного!