Банановий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Прийшла в голову ідея як-небудь потішити дружину і вирішив спекти їй банановий пиріг. Оригінально, що? Але вона залишилося дуже задоволена, особливо тим, що до пирога ми відкрили пляшку білого сухого вина.
Простий рецепт бананового пирога я використовую не часто, але якщо готую його, то завжди виходить дуже просто і смачно. Я не люблю всякі надмірності і непотрібні навороти. На мою думку, в кулінарії вони зайві. Отже, щоб приготувати банановий пиріг потрібно годину часу і найпростіші інгредієнти. Зате пиріг виходить дуже цілісний, м'який з приємним присмаком і ароматом бананів. Удачі в приготуванні, друзі!
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Банан - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 3/4 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Дрібно нарізаємо банани.
За допомогою міксера або блендера збиваємо цукор і нарубані вершкове масло кімнатної температури.
Додаємо банани, перемішуємо.
Потім вливаємо молоко, додаємо дрібку солі і ванільний цукор. Збиваємо.
У суміш додаємо два яйця і збиваємо на невеликій швидкості.
У суміш всипаємо борошно, просіяне з розпушувачем і останній раз перемішуємо.
Форму змащуємо маслом (можна також застелити папером для випікання) і виливаємо тісто, разравниваем його і відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.
Дістаємо банановий пиріг. Посипаємо його шаром цукрової пудри, чекаємо коли він охолоне і потім дістаємо його з форму, нарізаємо і подаємо до столу. Смачного!