Бананові панкейкі
(покроковий рецепт з фото)
Панкейкі - це американські оладки, які відрізняються від звичних нам своїми розмірами (вони більш пишні) і методикою приготування. Розповідаю, як приготувати бананові панкейкі.
Панкейкі - це відмінний сніданок. Також їх можна подати на полуденок. Завдяки використанню банана в тісто всередині випічка залишається вологою, соковитою. Панкейкі, як і оладки, можна подати зі сметаною, з різними ягідними соусами, сиропом, медом або згущеним молоком.
- Бавовна - 2 склянки
- Банани - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Екстракт ванілі - 2 чайних ложки
- Борошно - 350 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
1
У миску влийте сколотини, додайте до неї пюре з двох невеликих бананів (можна розтерти виделкою або блендером), розтоплене і злегка охолоджене вершкове масло, вбийте курячі яйця, гарненько все перемішайте.
2
В окремій мисці з'єднайте борошно, цукровий пісок, розпушувач, сіль і соду, потім перемішайте.
3
До рідких складових додайте сухі і перемішайте віночком до утворення однорідної суміші, додайте екстракт ванілі.
4
Залиште тісто на 5-7 хвилин, щоб утворилися на поверхні бульбашки.
5
Сковороду розігрійте з рослинним маслом, викладіть по центру кулінарне кільце (або випікайте без нього), влийте всередину тісто і обсмажуйте 1-2 хвилини, потім акуратно відокремте тісто від стінок і переверніть панкейк.
6
Готові панкейкі складіть один на одного і подавайте до столу з клиновим сиропом і бананами.