Бабуся
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні познайомлю вас з рецептом, як приготувати "бабота", просту, але дуже ситну м'ясну запіканку з індонезійської кухні. Подається з розсипчастим рисом і зеленню. Приємних вам клопоту на кухні!
Якщо ви хочете швидко, ситно і смачно нагодувати сім'ю, то рецепт "бабота" саме для вас.
Візьміть свіжий баранячий фарш з жирком, додайте всі інгредієнти за рецептом, перемішайте до однорідності і запікайте в духовці 25 хвилин. Якщо баранина пісна (без жиру), то додайте ще 1 яйце. Так запіканка вийде ніжніше. Бабота також можна приготувати на пару, вийде більш дієтичне блюдо. Готуйте з задоволенням!
- Фарш (баранина) - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Булка пшеничне - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Пюре томатне - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1/2 штуки
- Мигдальні пелюстки - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка

Підготуйте необхідні продукти.

Цибулю очистіть, подрібніть і пасеруйте на розігрітій олії до м'якості.

Булку залийте вершками, подрібніть. Часник очистіть, подрібніть. Всі інгредієнти, крім мигдальних пелюсток, додайте до фаршу і перемішайте до однорідності.

Викладіть фарш в форми для запікання, посипте мигдальними пелюстками. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте до готовності протягом 25 хвилин.

Подавайте запіканку гарячою з рисом і зеленню. Смачного!