Абрикосовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Цей смачний пиріг по достоїнству оцінять і діти, і дорослі!
Готую такий пиріг я часто, так як справа це зовсім не трудомістка, а до чаю домашня випічка - завжди відмінне рішення! Тісто готую схоже на пісочне, в якості начинки варю фруктове пюре з кураги на яблучному соку. Пробуйте!
- Борошно - 225 грам
- Мелені горіхи - 50 грам
- Маргарин - 100 грам (порізаний на шматочки)
- Вода - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 2-3 Ст. Ложок
- Чорнослив - 225 грам
- Терта цедра апельсина - 1 штука
- Яблучний сік - 300 мілілітрів
- Мелена кориця - 1 Ст. Ложка
- Ізюм - 50 грам
1
Для початку квадратну форму діаметром 23 см змастіть жиром або застеліть пергаментним папером.
2
Потім у велику миску викласти борошно, маргарин і горіхи і розімніть ці інгредієнти пальцями, потім додайте воду і розмішайте до отримання однорідної маси.
3
Зліпити з тіста кулю і відправте в холодильник на 30 хвилин, загорнувши в харчову плівку.
4
Для приготування начинки необхідно довести до кипіння курагу, апельсинову цедру і сік, потім варити все разом 30 хвилин, поки абрикоси не розвариться.
5
Через деякий час начинку злегка остудіть і подрібніть в блендері. Додайте корицю і родзинки.
6
Тісто розділіть навпіл і викладіть одну половину на дно форми, зверху промажте фруктовим пюре, а потім наверх викладіть тісто, закріпивши краю.
7
Змастіть пиріг молоком і наколи в декількох місцях виделкою. Запікати пиріг слід протягом 25 хвилин.
8
Готовий пиріг остудіть і подавайте. Приємного чаювання!