Рецепт Заварні млинці на молоці з дірочками фото

Заварні млинці на молоці з дірочками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко
На полуденок , На святковий стіл , На сніданок , Масляна
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.

Дуже легко приготувати млинці з дірочками: мереживні, ажурні за 25 хвилин. Для цього лише потрібно додати в млинцеве тісто окріп і випікати самі млинці на сильно розпеченій сковороді, НЕ змащуючи її.

Опис приготування:

Ваблять мереживні млинці - це справжнє кулінарне майстерність, хоча в їх приготуванні немає нічого секретного і складного. Від такої випічки ніхто не в силах відязикатися, млинці виходять барвистими і шалено апетитними!

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Молоко - 200 мілілітрів (будь-якої жирності)
  • Окріп - 100 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 7 Ст. Ложок
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
заварні млинці на молоці з дірочками - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
заварні млинці на молоці з дірочками - фото крок 2
Вбийте курячі яйця в глибоку ємність. Влийте молоко будь-якої жирності і додайте цукор, сіль. Збийте все віночком приблизно 1-2 хвилини.
заварні млинці на молоці з дірочками - фото крок 3
Всипте пшеничне борошно і збийте густуватої млинцеве тісто. Воно вийде більш густим. Потім влийте в тісто окріп і швидко збийте його знову. Пам'ятайте, що окріп потрібно додавати після борошна, але не до неї, інакше яєчна маса згорнеться! Влийте рослинне масло і перемішайте тісто.
заварні млинці на молоці з дірочками - фото крок 4
Так як тісто запарюється за допомогою окропу, то йому не потрібно давати відпочивати 15-20 хвилин. Відразу ж розжарити сковороду і в перший раз змастіть її рослинним маслом. Ще прогрійте сковороду і зменшіть нагрів. Влийте на неї частину тесту і швидко перейдіть. Тісто буде утворювати дірочки. Обсмажте млинець з двох сторін по хвилині на середньому нагріві.
заварні млинці на молоці з дірочками - фото крок 5
Таким же чином приготуйте і інші млинці, вливаючи тісто на розпечену сковороду. Викладіть їх на тарілку і подайте до столу з медом. Загортати начинку в таку випічку не потрібно - вона просочиться через дірочки.

Схожі рецепти