Заварні млинці на молоці з дірочками
(покроковий рецепт з фото)
Дуже легко приготувати млинці з дірочками: мереживні, ажурні за 25 хвилин. Для цього лише потрібно додати в млинцеве тісто окріп і випікати самі млинці на сильно розпеченій сковороді, НЕ змащуючи її.
Ваблять мереживні млинці - це справжнє кулінарне майстерність, хоча в їх приготуванні немає нічого секретного і складного. Від такої випічки ніхто не в силах відязикатися, млинці виходять барвистими і шалено апетитними!
- Куряче яйце - 2 штуки
- Молоко - 200 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Окріп - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 7 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Вбийте курячі яйця в глибоку ємність. Влийте молоко будь-якої жирності і додайте цукор, сіль. Збийте все віночком приблизно 1-2 хвилини.
Всипте пшеничне борошно і збийте густуватої млинцеве тісто. Воно вийде більш густим. Потім влийте в тісто окріп і швидко збийте його знову. Пам'ятайте, що окріп потрібно додавати після борошна, але не до неї, інакше яєчна маса згорнеться! Влийте рослинне масло і перемішайте тісто.
Так як тісто запарюється за допомогою окропу, то йому не потрібно давати відпочивати 15-20 хвилин. Відразу ж розжарити сковороду і в перший раз змастіть її рослинним маслом. Ще прогрійте сковороду і зменшіть нагрів. Влийте на неї частину тесту і швидко перейдіть. Тісто буде утворювати дірочки. Обсмажте млинець з двох сторін по хвилині на середньому нагріві.
Таким же чином приготуйте і інші млинці, вливаючи тісто на розпечену сковороду. Викладіть їх на тарілку і подайте до столу з медом. Загортати начинку в таку випічку не потрібно - вона просочиться через дірочки.