Запіканка з сиром та родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний для російської кухні десерт, корисний і дуже смачний представляю вашій увазі. Хочу показати вам свій варіант, як приготувати запіканку з сиром та родзинками для дітей і дорослих.
Сиркові десерти - відмінна ідея на кожен день. Подавати до столу запіканку можна на сніданок або до чаю, доповнивши сметаною, улюбленим варенням, згущеним молоком і т.Д. У рецепті використовується зовсім небагато цукру. На мій погляд, краще перед подачею присипати цукром або пудрою, наприклад. Сама ж запіканка повинна бути більше сирної, з характерною кислинкою, ніж солодкої.
- Сир - 900 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Манна крупа - 2-3 Ст. Ложок
- Ізюм - 50-100 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. Насамперед включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів. У глибоку миску викладіть сир (якщо він великими грудочками, краще протерти його через сито). Вбийте яйця і перемішайте.
2. Всипте цукор і манну крупу. Влейте молоко, додайте родзинки і ретельно все перемішайте до однорідності.
3. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом. Можна присипати додатково борошном або манкою.
4. Вилийте тісто у форму і відправте в духовку приблизно на годинку.
5. Коли з'явиться ось така рум'яна кірочка, запіканка готова.
6. Трохи остудіть, наріжте порційними шматочками і подавайте до столу. Приємного чаювання!