Рецепт Яхнія з курки фото

Яхнія з курки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тушковане м'ясо - балканські тушковані блюда з м'яса і овочів, зроблені за типом"смажених супів" східній кухні. Яхнія з курки не тільки яскраве блюдо за кольором, але і за смаком! обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Приготувати яхнию дуже просто, при цьому ваша курка заграє не тільки яскравими фарбами, але і яскравими смаками. Як приготувати це чудове блюдо, підкаже покрокова інструкція до рецептом.

  • Курка - 600 грам (будь-які частини)
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідор - 1 штука (великий)
  • Морква - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Гострий кайенскийперець - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - 60 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Болгарська шарена сіль - 2-3 Щепоток (по бажанню)
яхнія з курки - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
яхнія з курки - фото крок 2
Розріжте курку на порційні шматки, промийте і просушіть паперовим рушником, приправити сіллю, поперчіть чорним перцем, паприкою і кайєнським гострим перцем.
яхнія з курки - фото крок 3
У розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажте курку з обох сторін протягом 5 хвилин.
яхнія з курки - фото крок 4
Поріжте цибулю півкільцями.
яхнія з курки - фото крок 5
Помідор поріжте кубиками.
яхнія з курки - фото крок 6
Кубиком наріжте моркву.
яхнія з курки - фото крок 7
Болгарський перець наріжте соломкою, всі овочі викладіть на іншу сковороду з розігрітим рослинним маслом, обсмажте 5-7 хвилин.
яхнія з курки - фото крок 8
Після того, як овочі злегка обсмажити, додайте томатну пасту, влийте 100 мл. Води, знову тушкуйте 3-5 хвилин.
яхнія з курки - фото крок 9
Викладіть овочі поверх обсмажених шматочків курки і тушкуйте під кришкою 30-35 хвилин, додайте болгарську шарену сіль.
яхнія з курки - фото крок 10
Готову яхнию перекладіть на блюдо і подавайте до столу.
яхнія з курки - фото крок 11
Яхнию можна їсти просто так, а можна подати з овочами або з гарніром з рису з додаванням зеленого горошку або кукурудзи. Дуже смачна страва, від душі рекомендую приготувати!

Схожі рецепти