Яхнія з курки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Тушковане м'ясо - балканські тушковані блюда з м'яса і овочів, зроблені за типом"смажених супів" східній кухні. Яхнія з курки не тільки яскраве блюдо за кольором, але і за смаком! обов'язково спробуйте!
Опис приготування:
Приготувати яхнию дуже просто, при цьому ваша курка заграє не тільки яскравими фарбами, але і яскравими смаками. Як приготувати це чудове блюдо, підкаже покрокова інструкція до рецептом.
- Курка - 600 грам (будь-які частини)
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука (великий)
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Гострий кайенскийперець - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Болгарська шарена сіль - 2-3 Щепоток (по бажанню)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Розріжте курку на порційні шматки, промийте і просушіть паперовим рушником, приправити сіллю, поперчіть чорним перцем, паприкою і кайєнським гострим перцем.
У розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажте курку з обох сторін протягом 5 хвилин.
Поріжте цибулю півкільцями.
Помідор поріжте кубиками.
Кубиком наріжте моркву.
Болгарський перець наріжте соломкою, всі овочі викладіть на іншу сковороду з розігрітим рослинним маслом, обсмажте 5-7 хвилин.
Після того, як овочі злегка обсмажити, додайте томатну пасту, влийте 100 мл. Води, знову тушкуйте 3-5 хвилин.
Викладіть овочі поверх обсмажених шматочків курки і тушкуйте під кришкою 30-35 хвилин, додайте болгарську шарену сіль.
Готову яхнию перекладіть на блюдо і подавайте до столу.
Яхнию можна їсти просто так, а можна подати з овочами або з гарніром з рису з додаванням зеленого горошку або кукурудзи. Дуже смачна страва, від душі рекомендую приготувати!