Я б сказав Paşteyş
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви бували в Португалії, то напевно пробували національні частування. Сьогодні я розповім вам, як приготувати "пушту де Белем" смачно і просто. Цей десерт прекрасно впишеться в будь-яке свято.
Такий десерт обов'язково буде оцінений вашими гостями або родиною. Він легкий і шалено повітряний. Ці кошики так і будуть проситися в рот. У крем можете додати і трохи ванілі, вона буде цілком доречна. Перед подачею можете посипати все цукровою пудрою. Смачного!
- Листкове тісто - 600 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цедра лимону - 1 штука
- Паличка кориці - 1 штука
- Борошно - 60 грам
- Цукор - 500 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Жовтки - 7 штук
Тісто розморозити і розкачати. Складіть пласти близько один до одного, трохи внахлест.
Потім поверніть з тіста щільний рулет і наріжте його на шматочки розміром 1, 5-2 см.
Форми для кексів змастіть і викладіть в кожну по шматочку тесту зрізом вгору. Потім розімніть тісто по всій площі форми.
Для крему борошно змішайте до однорідності з невеликою кількістю молока.
Іншу частину молока вилийте в сотейник, додайте цедру лимона, паличку кориці. Нагрівайте все на середньому вогні. Як тільки суміш почне кипіти, додайте в неї молочно-борошняну суміш і перемішайте, через пару секунд вимикайте. Крем повинен бути густим.
В іншому сотейнику вилийте воду, додайте цукор і доведіть до кипіння. Кип'ятіть рівно хвилину, після чого приберіть сотейник з вогню.
Тонким струменем вливайте невеликими порціями цукрову воду в крем, постійно перемішуючи.
Процідити крем, щоб позбутися від цедри і палички кориці.
У крем додайте жовтки і добре перемішайте.
Крем розлийте по формах і поставте випікатися в розігріту до 250 З духовку на 17-20 хвилин.