Рецепт Я б сказав Paşteyş фото

Я б сказав Paşteyş
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Португальська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Полудень , Фуршет
Випічка , Тістечко
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви бували в Португалії, то напевно пробували національні частування. Сьогодні я розповім вам, як приготувати"пушту де Белем" смачно і просто. Цей десерт прекрасно впишеться в будь-яке свято.

Опис приготування:

Такий десерт обов'язково буде оцінений вашими гостями або родиною. Він легкий і шалено повітряний. Ці кошики так і будуть проситися в рот. У крем можете додати і трохи ванілі, вона буде цілком доречна. Перед подачею можете посипати все цукровою пудрою. Смачного!

  • Листкове тісто - 600 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Цедра лимону - 1 штука
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Борошно - 60 грам
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Жовтки - 7 штук
я б сказав Paşteyş - фото крок 1
Тісто розморозити і розкачати. Складіть пласти близько один до одного, трохи внахлест.
я б сказав Paşteyş - фото крок 2
Потім поверніть з тіста щільний рулет і наріжте його на шматочки розміром 1, 5-2 см.
я б сказав Paşteyş - фото крок 3
Форми для кексів змастіть і викладіть в кожну по шматочку тесту зрізом вгору. Потім розімніть тісто по всій площі форми.
я б сказав Paşteyş - фото крок 4
Для крему борошно змішайте до однорідності з невеликою кількістю молока.
я б сказав Paşteyş - фото крок 5
Іншу частину молока вилийте в сотейник, додайте цедру лимона, паличку кориці. Нагрівайте все на середньому вогні. Як тільки суміш почне кипіти, додайте в неї молочно-борошняну суміш і перемішайте, через пару секунд вимикайте. Крем повинен бути густим.
я б сказав Paşteyş - фото крок 6
В іншому сотейнику вилийте воду, додайте цукор і доведіть до кипіння. Кип'ятіть рівно хвилину, після чого приберіть сотейник з вогню.
я б сказав Paşteyş - фото крок 7
Тонким струменем вливайте невеликими порціями цукрову воду в крем, постійно перемішуючи.
я б сказав Paşteyş - фото крок 8
Процідити крем, щоб позбутися від цедри і палички кориці.
я б сказав Paşteyş - фото крок 9
У крем додайте жовтки і добре перемішайте.
я б сказав Paşteyş - фото крок 10
Крем розлийте по формах і поставте випікатися в розігріту до 250 З духовку на 17-20 хвилин.