Волован
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 45 хв.
Сьогодні винахід французького кухаря під назвою"Волован" стало широко популярно і в нашій країні. Волован чимось нагадують тарталетки, тільки з листкового тіста. Спробуємо приготувати?
Опис приготування:
Хочу запропонувати простий рецепт, як приготувати воловани. Таке блюдо стане гідною прикрасою фуршету або святкового столу. Я пропоную вашій увазі воловани з грибами, але начинку можете варіювати за своїм бажанням: печінка тріски, Червона ікра, печінковий паштет. Або ж можете виготовити десерт за допомогою волованов, наповнивши їх заварним кремом або згущеним молоком.
- Тісто листкове - 500 грам
- Печериці - 400 грам
- Крем - 100 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Лимон - 0, 5 штуки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Чебрець, чорний, перець, сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яєчний білок - 1 штука
1
Розкачайте тісто завтовшки 0, 5 см.
2
Виріжте 20 гуртків діаметром 6-7 см. Виріжте ще менші кола, щоб вийшли кільця. Прикріпіть ці кільця на плоску основу, склавши один на одного. Зліпити їх між собою яєчним білком.
3
Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте воловани 15 хвилин.
4
Приготуйте начинку. Подрібніть цибулю, часник. Поріжте гриби невеликими шматочками.
5
Обсмажте цибулю з часником в сковороді на рослинній олії.
6
Через 5 хвилин додайте гриби, поперчіть, приправити сіллю, додайте чебрець. Готуйте 10 хвилин, поки не випарується рідина.
7
Додайте 2 ст. L. Лимонного соку і перемішайте.
8
Додайте на сковороду борошно, сметану і готуйте на повільному вогні до загусання.
9
Наповніть воловани готової начинкою. Смачного!