Рецепт Випічка з манки фото

Випічка з манки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця , Крупи , Манька
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 20
Час приготування: 4 г. 40 хв.

Манку можна використовувати не тільки для молочної каші або для випічки манника. У мене є інший варіант, як приготувати випічку з манки. Готову випічку просочують цукровим сиропом перед подачею.

Опис приготування:

Відмінний десерт з використанням манки. Можна нарізати шматочками або вирізати фігурні формочки. Випічку можна прикрасити горішками або кунжутом, соняшниковим насінням або цукром. Маргарин можна замінити маслом. Залиште десерт у сиропі на кілька годин, а тільки потім подавайте.

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 4 склянки
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 0, 5 склянки
  • Вода - 2, 5 склянки
  • Борошно - 2 склянки
  • Манька - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
випічка з манки - фото крок 1
1. Підготуйте всі інгредієнти. У велику миску просійте борошно, до неї додайте манку, розпушувач. В іншій мисці змішайте яйця, розтоплене вершкове масло, рослинна олія, 0, 5 склянки води, 1 стакан цукру і екстракт ванілі. Замісити м'яке тісто.
випічка з манки - фото крок 2
2. Розкачайте тісто в пласт і за допомогою ножа розріжте шматочками. В окрему миску насипте 1 склянка цукру, кожен шматочок умочіть в цукровий пісок з одного боку.
випічка з манки - фото крок 3
3. Викладіть печиво на деко з пергаментом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку, випікайте до рум'яної скоринки.
випічка з манки - фото крок 4
4. В сотейник налейте воду, додайте цукор і варіть до розчинення крупинок, дістаньте готову випічку і полийте сиропом, залиште на 3-4 годину, а потім подавайте до столу.

Схожі рецепти