Випічка з манки
(покроковий рецепт з фото)
Манку можна використовувати не тільки для молочної каші або для випічки манника. У мене є інший варіант, як приготувати випічку з манки. Готову випічку просочують цукровим сиропом перед подачею.
Відмінний десерт з використанням манки. Можна нарізати шматочками або вирізати фігурні формочки. Випічку можна прикрасити горішками або кунжутом, соняшниковим насінням або цукром. Маргарин можна замінити маслом. Залиште десерт у сиропі на кілька годин, а тільки потім подавайте.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 4 склянки
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Вершкове масло - 0, 5 склянки
- Вода - 2, 5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Манька - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка

1. Підготуйте всі інгредієнти. У велику миску просійте борошно, до неї додайте манку, розпушувач. В іншій мисці змішайте яйця, розтоплене вершкове масло, рослинна олія, 0, 5 склянки води, 1 стакан цукру і екстракт ванілі. Замісити м'яке тісто.

2. Розкачайте тісто в пласт і за допомогою ножа розріжте шматочками. В окрему миску насипте 1 склянка цукру, кожен шматочок умочіть в цукровий пісок з одного боку.

3. Викладіть печиво на деко з пергаментом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку, випікайте до рум'яної скоринки.

4. В сотейник налейте воду, додайте цукор і варіть до розчинення крупинок, дістаньте готову випічку і полийте сиропом, залиште на 3-4 годину, а потім подавайте до столу.