Випічка на кислим молоком
(покроковий рецепт з фото)
На ваш розсуд пропонується випічка на дріжджовому тесті з кислого молока. Рецепт чимось нагадує знайомі по дитинству бабусині булочки. Дуже смачно виходить, такі булочки люблять все!
Спробуйте порадувати себе і сім'ю смачними знайомими з дитинства бабусиними булочками. Для їх приготування можна використовувати кисле молоко, мак і яйця. Тісто готується на дріжджах. Кожна булочка нагадує равлика, покриту цукром і маком. Рекомендується в якості десерту до чаю, для ранкового сніданку або дружного вечірнього вечері. Дуже смачна страва!
- Молоко кисле - 500 грам
- Дріжджі пресовані - 2 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 8 Ст. Ложок
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор ванільний - 5 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1 кілограм
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Мак - За смаком
1. Перед вами практично бабусин рецепт, як приготувати випічку на кислим молоком. В молоко покладіть цукор і дріжджі. Відставте опару підходити.
2. Вбийте в ємність для приготування тіста два яйця.
3. Додайте цукор ванільний і простий. Додати сіль. Все добре перемішайте.
4. Як тільки опара добре підійде, влийте її до яєць.
5. Додайте борошно, все перемішайте до отримання некрутого тесту.
6. Паралельно розтопіть вершкове масло. Додайте його в тісто. Інгредієнти перемішайте, залиште все бродити на годину.
7. Для формування випічки приготуйте цукор і соняшникову олію.
8. Після того як тісто збільшилася в два рази, розділіть його на дві частини, розкачайте прямокутником на столі.
9. Посипте зверху цукровим піском. Поверніть в довгий рулет. Виправте форму рулету.
10. Поріжте рулет двосантиметровими шматочками. Сформуйте булочки, защіпнув нижню частину тесту.
11. Покладіть булочки на папір для випічки.
12. Збийте яйце, змастіть їм випічку зверху.
13. Посипте зверху плюшки цукром і маком. Дайте їм постояти чверть години.
14. У розігрітій до 200 градусів духовці випічка готується 35 хвилин.