Великодні капкейкі
(покроковий рецепт з фото)
Замість традиційного паски я пропоную вам приготувати оригінальні і дуже смачні великодні капкейкі. Впевнена, вашим рідним вони обов'язково припадуть до смаку.
Капкейк - це невеликого розміру тортик, призначений для однієї людини. Різниця між капкейк, кексами і мафінів невелика і полягає головним чином в тому, що капкейк - це дійсно торт, тільки маленький. А значить, йому притаманні всі атрибути торта - смачна солодка основа і красиво прикрашений верх. Варто відзначити, що сучасні кондитери вміють творити справжні чудеса і шедеври на верхівці капкейков. Я пропоную свій варіант, як приготувати великодні капкейкі і прикрасити їх в традиційному стилі. Спробуйте і ви!
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 1, 2 склянки
- Цукор - 1, 25 склянки(1 склянка - в тісто, 0, 25 склянки - д помадка)
- Білок - 1 штука
- Кондитерська присипка - 12 грам
Підготуйте всі необхідні ігредіенти. Зверніть увагу, що всі інгредієнти для тіста - яйця, цукор і борошно - повинні бути однієї температури, бажано кімнатної. Тому заздалегідь дістаньте яйця з холодильника.
Яйця збийте з цукром міксером протягом 8-10 хвилин, поки маса не збільшиться в об'ємі вдвічі і не посвітлішає.
Максимально акуратно вмесіте борошно. Додавайте буквально по 1 ст. Ложці і розмішуйте, рухаючись ложкою за годинниковою стрілкою від низу до верху, як би піднімаючи тісто.
Тісто має вийти досить рідким і дуже ніжним, схожим на піну.
Розкладіть тісто в формочки. Можна використовувати як паперові або металеві, так і силіконові форми. Випікайте кекси в духовці при температурі 180 градусів 15 хвилин.
Готовим капкейк дайте охолонути, а поки приготуйте помадку. Для цього збийте на високих оборотах міксера 1 охолоджений білок і 0, 25 склянки цукру. Змастіть помадкою капкейкі, прикрасьте присипкою і цукерками.