Узбецький суп
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 50 хв.
Курячий суп з локшиною в Узбекистані називають"Саехат" . Блюдо корисне, ситне і смачне. Підійде для дитячого і дієтичного харчування.
Опис приготування:
Узбецький курячий суп трохи відрізняється від звичного для нас супу. Філе злегка обсмажують і додається в бульйон. Суп досить дієтичний, але якщо ви не дотримуєтеся дієти, то можете додати гіркий перець. Локшину можна взяти магазинну або приготувати самим. В іншому все просто, швидко і дуже смачно.
- Куряче філе - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Бульйон курячий - 1, 2 L
- Локшина - 150 грам (довга)
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сир - 50 грам (твердий)
- Червоний гострий перець - 0, 5 штуки (по бажанню)
- Сіль - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування супу.
Куряче філе помийте, наріжте кубиками і викладіть в сковороду з соняшниковою олією.
Обсмажте філе протягом 7-8 хвилин з усіх боків.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в сковороду.
Морква очистіть, помийте і дрібно наріжте. Додайте до цибулі. Злегка припустите на невеликому вогні протягом 7-8 хвилин.
У каструлю налийте курячий бульйон і додайте цибулю з морквою.
Викладіть в каструлю обсмажене куряче філе.
Варіть суп 15-20 хвилин. Додати сіль за смаком.
Після відправте в каструлю локшину, перемішайте і варіть суп ще 10 хвилин до готовності локшини.
Узбецький суп готовий. При подачі посипте його тертим сиром, зеленню. При бажанні можна додати трохи нарізаного червоного гострого перцю.