Рецепт Торт сметанний класичний фото

Торт сметанний класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти, Сметанник

Любіть просту домашню випічку? Тоді сміливо запам'ятовуйте цей рецепт. Ніжний, апетитний і смачний тортик зможе повторити в домашніх умовах навіть новачок на кухні. Рекомендую на замітку всім!

Я покажу, як приготувати торт сметанний класичний з ніжним кремом. При бажанні ви завжди можете доповнити його за смаком горіхами або цукатами, наприклад. Такий десерт гарний тим, що прекрасно буде виглядати як на щоденному, так і на святковому столі.

  • Вершкове масло - 240 грам
  • Цукрова пудра - 240 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 240 грам
  • Крем - 240 грам
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 200 грам (крем)
  • Крем - 200 грам (крем)
  • Цукрова пудра - За смаком (крем)
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка (крем)
1
У глибокій мисці з'єднайте розм'якшене вершкове масло з цукровою пудрою і збийте до пишності.
2
Влийте ванільний екстракт і по одному вбивайте яйця, збивайте не менше 2 хвилин після додавання кожного.
3
Борошно просійте з розпушувачем і сіллю. Всипте приблизно третину в мисочку, продовжуйте збивати.
4
Додайте в тісто сметану.
5
В кінці додайте борошно, що залишилося. Підготуйте 3 жароміцні форми, змастіть їх маслом або застеліть пергаментом. Розкладіть тісто і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів.
6
Випікайте коржі близько півгодини до рум'яності.
7
Для приготування крему збийте вершкове масло, сметану і ванільний екстракт. Потроху всипати цукрову пудру, продовжуючи збивати. Якщо ви хочете більш рідкий крем, можна додати трохи молока. Готові коржі остудіть, перемажьте кремом і дайте тортика просочитися перед подачею.
8
Приємного чаювання!

Схожі рецепти