Торт «курча»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Нещодавно на одному з форумів ознайомився з вразила мене виконанням і красою рецептом торта"Курча" . Наводжу його тут для ознайомлення.
Опис приготування:
Щоб приготувати торт"Курча" в домашніх умовах, потрібно дуже багато часу приділити підготовці різноманітних начинок, надавати велике значення формі тесту і деталей, які вимагають ювелірної точності. Загалом, торт"Курча" дуже складний в приготуванні, але результат того вартий.
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Ванілін - 1 Ст. Ложка
- Полуниця, перетерта з цукром - 6 Ст. Ложок
- Апельсинова настоянка - 2 Ст. Ложки
- Апельсиновий сік - 2 Ст. Ложки
- Згущене молоко - 200 грам
- Горіхи - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- М'яке масло - 3 Ст. Ложки
- Жувальні цукерки - 2 штуки (для очей)
- Жовтий фарбник - 1 штука
- Шоколад - 50 грам
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Вафельні листи - 2 штуки
- Фрукти в тесті - 2 штуки(2 шматка)
- Червоний барвник - 1 штука
- Полуничний пудинг - 50 мілілітрів
- Вершковий крем - 50 грам
Готовим корж. Змішуємо в одній ємності яйця, цукор, борошно, ванілін. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом півгодини.
Відрізаємо третина бісквіта.
З допомогою тарілки вирізаємо два овалу з двох шматків. Менший кладемо на більший. Відрізки поки не чіпаємо.
Варимо крем із згущеного молока, м'якого масла, чорносливу і горіхів. Перемішуємо це все, розтираємо в блендері і крем готовий. Після розрізаємо коржі навпіл по перетину.
Змащуємо овали пудингом. Після змащуємо їх просоченням з змішаної полуниці, розтертої цукром, апельсинової настоянки і соку. Кладемо овали один на одного.
Обрізка нарізаємо дрібно і заважаємо з кремом до однорідності.
Обмащуємо масою торт з боків.
Після цього покриваємо торт вершковим кремом.
Робимо тріщинки в торті за допомогою зуботичкі.
Торт залишаємо в холодильнику, а тим часом робимо очі з італійських жувальних цукерок.
Має вийти приблизно так. Цукерки попередньо доведеться розкачати качалкою.
Вершковий крем фарбуємо жовтим за допомогою барвника і обмазуємо їм поверхню торта.
Робимо наступний вигляд крему і пари столових ложок вершкового крему, шоколадки і вершкового масла (все це треба змішати).
Також розрізаємо вафельні диски на лапки і крила.
Криє курчаті крила і замазуємо лінії тріщин шоколадним кремом.
Запікаємо до золотистого кольору фрукти в тесті. Протикаємо зубочистками. Криє до курчати.
Потім криє до ніжок лапки - торт готовий.