Торт «Aida»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Такий тортик можна приготувати на День Народження улюбленої подруги, мами і навіть співробітниці. Особливих кулінарних навичок не потрібно, а результат здивує навіть досвідчених ласунів.
Опис приготування:
Приготувати торт"Аїда" в домашніх умовах дуже просто: готується звичайний бісквіт, ріжеться на шматочки і викладається гіркою. Зверху все просочується кремом і поливається шоколадною глазур'ю. Дуже рекомендую такий торт всім тим, хто любить класичні десерти з фруктами і горіхами.
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 3 склянки
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Какао-порошок - 4 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 0, 5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Ананас - 300 грам
- Горіхи - 1 Склянка
- Крем - 500 грам
- Шоколад - 150 грам
1. Першим кроком буде зробити бісквітне тісто: збиваємо окремо білки з цукром, окремо жовтки. Протираємо какао через сито і висипаємо в тісто, акуратно перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно і соду, погасивши її НЕ оцтом, а лимонним соком. Випікаємо коржі при температурі 170 градусів до готовності. Тим часом робимо сметанний крем: збиваємо сметану з цукром і ваніліном.
2. У тісто перед випіканням не забудьте покласти шматочки ананаса, а поки коржі будуть остигати, подрібнюємо горіхи. Збираємо торт, промащуючи його кремом (включаючи боки) і посипаючи між коржами горіхами. Верх слід збирати зі шматочків бісквіта.
3. Викладати можна і так: відразу корж, потім шматочки ананаса з кремом, горіхи і так до верху. Після укладання можна залити наш торт кремом, що залишився і полити розтопленим шоколадом. Прикрашати його слід за бажанням.
4. Ось такий у нас виходить торт - і смачний, і ситний, і неймовірно красивий! Просочується він близько 6-8 годин, тому краще залишити його на ніч в холодильнику.