Terpug
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо терпуга володіє прекрасними харчовими якостями: жирна м'якоть і мала кількість кісток. Смак - приємний, злегка солодкуватий. Так як ця риба прекрасно поєднується з багатьма овочами та спеціями, сьогодні я розповім, як приготувати терпуг по-середземноморському.
В основному терпуга смажать або коптять. З цієї смачної риби також виходять відмінні закуски, салати, другі і перші страви. Терпуга запікають, заварювати, додають сіль, гасять на пару, фарширують, консервують і маринують.
- Терпуг свіжий - 1 кілограм
- Помідори черрі - 200 грам
- Вино біле - 1/2 склянки
- Часник - 1 зубчик
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Маслини - За смаком (без кісточок)
- Листя базиліка - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Rиbu чистий, видаліть плавники і шкіру. Промийте під холодною проточною водою і, зробивши поздовжні надрізи уздовж хребта, зніміть філе.
2
Філе обсушити, розріжте кожну частину надвоє і обваляйте в борошні, змішаної з крупною сіллю.
3
У сковороді розігрійте масло, додайте зубчик часнику і рівномірно обсмажте рибне філе.
4
Полийте рибу білим вином і дайте йому випаруватися.
5
Розріжте помідори черрі навпіл, маслини - кільцями, базилік - дрібно. Додайте в сковороду до Терпугов.
6
Продовжуйте тушкувати рибу на середньому вогні під кришкою ще 15 хвилин. Якщо необхідно, додайте трохи окропу.
7
В кінці приготування, якщо соус вийшов дуже рідким, зніміть кришку, нехай соус загусне.
8
Подайте блюдо гарячим, прикрасивши ще кількома листочками базиліку.