Суп з лосятини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до душі страви з дичини, то цей простий рецепт приготування супу з лосятини не залишить вас байдужими. Аромат і смак у нього просто казкові - особливо, якщо готувати на багатті!
Опис приготування:
Втім, знаючи, як приготувати суп з лосятини, ви зможете спорудити це смачне блюдо навіть в домашніх умовах - на звичайній кухонній плиті.
Якщо ви ніколи не їли м'ясо лося, то варто враховувати той факт, що лосятина, як і будь-яка інша дичина, має специфічний смак і аромат, які подобаються, да не всім. При цьому, варити суп з лося з великою кількістю прянощів і спецій я все-таки не раджу - непередаваний запах і смак лісу (лось адже харчується хвоєю! ) буде перебитий сильнішими ароматами. А ось овочі в суп класти можна і потрібно - причому підійде, не тільки ті, що вказані в рецепті, але і будь-які інші, які вам до смаку.
По мені, рецепт приготування супу з лосятини має один-єдиний недолік - м'ясо цього звіра вариться довго: в середньому, щоб отримати хороший наваристий бульйон, вам знадобиться 2-2, 5 годину. Але ж і яловичина готується стільки ж! До речі, лосятина схожа на неї по структурі - теж щільна і волокниста. Так що, якщо ви любите перші страви з яловичини, то і суп з лося вам сподобається!
- Лосина кістка з м'якоттю (краще мозкова) - 1 штука
- Картопля - 6-7 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Перець солодкий - 2 штуки
- Помідори - 3-4 штук
- Селера черешкова - 2 штуки
- Інші овочі - За смаком
- Свіжа зелень - За смаком
- Перець запашний горошком - 6-7 штук
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Сіль - За смаком