Рецепт Суп з лосятини фото

Суп з лосятини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо вам до душі страви з дичини, то цей простий рецепт приготування супу з лосятини не залишить вас байдужими. Аромат і смак у нього просто казкові - особливо, якщо готувати на багатті!

Опис приготування:

Втім, знаючи, як приготувати суп з лосятини, ви зможете спорудити це смачне блюдо навіть в домашніх умовах - на звичайній кухонній плиті.

Якщо ви ніколи не їли м'ясо лося, то варто враховувати той факт, що лосятина, як і будь-яка інша дичина, має специфічний смак і аромат, які подобаються, да не всім. При цьому, варити суп з лося з великою кількістю прянощів і спецій я все-таки не раджу - непередаваний запах і смак лісу (лось адже харчується хвоєю! ) буде перебитий сильнішими ароматами. А ось овочі в суп класти можна і потрібно - причому підійде, не тільки ті, що вказані в рецепті, але і будь-які інші, які вам до смаку.

По мені, рецепт приготування супу з лосятини має один-єдиний недолік - м'ясо цього звіра вариться довго: в середньому, щоб отримати хороший наваристий бульйон, вам знадобиться 2-2, 5 годину. Але ж і яловичина готується стільки ж! До речі, лосятина схожа на неї по структурі - теж щільна і волокниста. Так що, якщо ви любите перші страви з яловичини, то і суп з лося вам сподобається!

  • Лосина кістка з м'якоттю (краще мозкова) - 1 штука
  • Картопля - 6-7 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Помідори - 3-4 штук
  • Селера черешкова - 2 штуки
  • Інші овочі - За смаком
  • Свіжа зелень - За смаком
  • Перець запашний горошком - 6-7 штук
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Сіль - За смаком
суп з лосятини - фото крок 1
З кістки зварити бульйон: покласти в глибоку каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь. Як тільки закипить, вогонь зменшити. Зняти всю піну. Додати головку або дві очищеної ріпчастої цибулі, перець і лавровий лист. Варити під кришкою до готовності м'яса.
суп з лосятини - фото крок 2
Кость, цибуля і спеції дістати, бульйон охолодити і зняти зайвий жир з поверхні. При необхідності процідити.
суп з лосятини - фото крок 3
Знову довести до кипіння бульйон. Додати нарізану моркву.
суп з лосятини - фото крок 4
Картопля.
суп з лосятини - фото крок 5
Солодкий перець.
суп з лосятини - фото крок 6
Селера.
суп з лосятини - фото крок 7
Посолити і варити суп на повільному вогні під кришкою, поки овочі не стануть м'якими. Додати подрібнені помідори.
суп з лосятини - фото крок 8
І зняте з кістки дрібно нарізане м'ясо.
суп з лосятини - фото крок 9
Готовий суп посипати дрібно нарубаної зеленню і подати на стіл гарячим. Смачного!

Схожі рецепти