Суфле з манки
(покроковий рецепт з фото)
З манної крупи можна зробити не тільки традиційну кашу на сніданок або пиріг, але і дивно ніжний і апетитний десерт. Якщо ви готові до експериментів на кухні, запам'ятовуйте рецепт!
Перед вами нескладний покроковий варіант, як приготувати суфле з манки. В даному випадку в якості добавок використовуються сухофрукти, однак ви можете взяти також ягоди, наприклад, або будь-які фрукти за смаком. Такий десерт напевно сподобається не тільки малюкам, але і дорослим.
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Манна крупа - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сухофрукти - 100 грам (чорнослив)
- Ваніль - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. Насамперед необхідно включити духовку і залишити її розігріватися до 180 градусів. У каструлю влийте молоко, додайте вершкове масло і поставте на вогонь.
2. Після закипання введіть крупу невеликими порціями, постійно помішуючи.
3. Хвилини через 3 безперервного помішування можна зняти кашу з вогню.
4. Введіть акуратно відокремлені жовтки. Білки паралельно збийте з дрібкою солі.
5. Всипте цукор і додайте нарізану дрібно курагу. Для аромату можна використовувати не тільки ванілін, але і цедру цитрусових, наприклад.
6. Ретельно вимішайте все до однорідності. Введіть білки в тісто.
7. І акуратно перемішайте. Усе, основа для нашого суфле готова.
8. Підготуйте формочки: змастіть їх трохи маслом і присипте крупою.
9. Розкладіть тісто по формах. На деко або у жароміцних форму налийте воду, встановіть формочки. Надішліть в духовку, випікайте хвилин 15-20.
10. Ось таке ніжне і апетитне суфле вийшло в результаті. Подавайте його до столу, доповнивши шоколадом або сиропом по смаку.
Смачного!
Смачного!