Сметанний торт за 15 хвилин!
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.
Найпростіше тісто і нехитрий крем - з них виходить дивно смачний торт. Дайте йому гарненько пропити, і в результаті отримаєте дуже смачний десерт, не гірше найдорожчих магазинних.
Опис приготування:
Думаєте, приготувати сметанний торт за 15 хвилин нереально? помиляєтеся, все абсолютно реально, єдине, доведеться залишити торт на кілька годин, щоб він просочився. Але тут вже зусиль з вашого боку ніяких не потрібно, крім як утримати себе і не з'їсти торт раніше. Адже сметанний торт дійсно виходить дуже смачним і ніжним, просто смакота. Раджу обов'язково приготувати його і вам.
Дивіться, як приготувати торт за 15 хвилин.
- Крем - 400 грам(200 г - в тісто, 200 г - в вершках)
- Цукор - 1 Склянка(1/2 склянки - в тісто, 1/2 склянки - в вершках)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для тесту сметану можна брати нежирну, але для крему раджу брати пожирніше, не менше 21%, тоді той вийде особливо смачним.
Для тесту в сметані розчиніть соду, додайте цукор, трохи солі. Перемішайте.
Всипати просіяне борошно невеликими порціями.
Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто.
Розділити тісто 4 частини, одна з яких буде менше за інших.
Кожен шматок тіста тонко розкачати у формі кола діаметром приблизно 20-23 см. Менший шматок тіста розкачати діаметром 16-18 см.
Усе 4 пласта тіста викладіть на велике деко, застелене пергаментом і запікайте в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 8-10 хвилин. Слідкуйте, щоб коржі не підгоріли.
Поки коржі трохи охолонуть, приготуйте простий крем, збивши сметану з цукром.
Зберіть торт, змастивши кожен корж кремом.
Маленький корж розламайте на шматочки і викладіть зверху. Залиште торт мінімум на 2 годину, щоб коржі добре просочилися і отмякла.
Сметанний торт готовий. Приємного чаювання)