Сметанний торт за 15 хвилин!
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіше тісто і нехитрий крем - з них виходить дивно смачний торт. Дайте йому гарненько пропити, і в результаті отримаєте дуже смачний десерт, не гірше найдорожчих магазинних.
Думаєте, приготувати сметанний торт за 15 хвилин нереально? помиляєтеся, все абсолютно реально, єдине, доведеться залишити торт на кілька годин, щоб він просочився. Але тут вже зусиль з вашого боку ніяких не потрібно, крім як утримати себе і не з'їсти торт раніше. Адже сметанний торт дійсно виходить дуже смачним і ніжним, просто смакота. Раджу обов'язково приготувати його і вам.
Дивіться, як приготувати торт за 15 хвилин.
- Крем - 400 грам(200 г - в тісто, 200 г - в вершках)
- Цукор - 1 Склянка(1/2 склянки - в тісто, 1/2 склянки - в вершках)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для тесту сметану можна брати нежирну, але для крему раджу брати пожирніше, не менше 21%, тоді той вийде особливо смачним.
Для тесту в сметані розчиніть соду, додайте цукор, трохи солі. Перемішайте.
Всипати просіяне борошно невеликими порціями.
Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто.
Розділити тісто 4 частини, одна з яких буде менше за інших.
Кожен шматок тіста тонко розкачати у формі кола діаметром приблизно 20-23 см. Менший шматок тіста розкачати діаметром 16-18 см.
Усе 4 пласта тіста викладіть на велике деко, застелене пергаментом і запікайте в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 8-10 хвилин. Слідкуйте, щоб коржі не підгоріли.
Поки коржі трохи охолонуть, приготуйте простий крем, збивши сметану з цукром.
Зберіть торт, змастивши кожен корж кремом.
Маленький корж розламайте на шматочки і викладіть зверху. Залиште торт мінімум на 2 годину, щоб коржі добре просочилися і отмякла.
Сметанний торт готовий. Приємного чаювання)