Сметанний торт з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Пухнастий легкий бісквіт, повітряна і ніжна зметана маса, яскраві і соковиті ягоди полуниці - такий торт готується легко і прикрасить будь-яке свято або підніме настрій в звичайний день кожному з вас.
Полуниця улюблена багатьма і в сезон її дозрівання ми готуємо багато смачних десертів з цією чудовою ягодою. Так давайте ж приготуємо відмінний торт і порадуємо себе і близьких. А як приготувати сметанний торт з полуницею, ви дізнаєтеся з цього рецепта. Замість бісквіта можна використовувати будь печиво, або взагалі обійтися без нього, а просто залити сметанним масу в форму і, поки вона не застигла, додати в неї ягоди.
- Яйця - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Борошно цільнозернове пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1, 3/4 склянки(4 столові ложки - для бісквіта, 1 склянка - для сметанного шару)
- Крем - 600-700 грам
- Желатин - 20 грам
- Полуниця - 600-700 грам
- Полуниця желе - 2 штуки(2 пачки на 0, 5 л води кожна)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вода - 1/3 склянки (для сметанного шару)
- Вода - 700 мілілітрів (для желе)
Збити яйця з цукром, поки маса не збільшиться рази в 3, потім додати борошно, змішану з розпушувачем і акуратно перемішати тісто до однорідності.
Форму вистилає папером для випічки і викладаємо в неї тісто, разравниваем.
І випікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах.
Желатин замочити у воді і нагріємо до повного розчинення на водяній бані. Потім остудити до кімнатної температури. Збиваємо сметану з звичайним і ванільним цукром і, не припиняючи збивати, додамо желатиновий розчин.
Викладемо сметанним масу на остиглий бісквіт і відправимо в холодильник хвилин на 15-20.
Полуницю ретельно помиємо і обсушити на паперових рушниках. Потім разрежем великі ягоди навпіл. Приготуємо полуничне желе по інструкції на пачці, тільки води додаємо менше - 700 мл. Нехай желе остигає.
Викладемо ягоди полуниці на злегка застиглий сметанний шар.
І заливаємо остиглим полуничним желе. Відправляємо в холодильник до повного застигання желейного шару.
А потім звільняємо торт від знімних бортів форми і насолоджуємося смачним і легким десертом.