Рецепт Сироп з лемонграсу і імбиру фото

Сироп з лемонграсу і імбиру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Імбир
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
Для дітей
Десерти, Сироп

У будь-яку страву імбир не кладу в великому кількість, найчастіше, потрібно зовсім небагато. Розповім одну з хитрощів, якими користуються досвідчені шеф-кухаря, як приготувати сироп з лемонграсу і імбиру.

Цей сироп хороший тим, що його можна довго зберігати, а він зовсім не втратить запахів і смаку основних інгредієнтів. Можете використовувати його для маринування м'яса, для соусу до салату, для солодкої глазурі, додавати в чай ​​або коктейлі, а також приготувати алкоголь з його використанням.

  • Імбир - 570 грам
  • Лемонграс - 3 штуки
  • Вода - 2 склянки (може більше)
  • Цукор - 6 склянок
сироп з лемонграсу і імбиру - фото крок 1
1. Ретельно вимийте імбир і лемонграсс. Наріжте імбир і лемонграсс великими шматочками.
сироп з лемонграсу і імбиру - фото крок 2
2. Покладіть нарізаний імбир і лемонграсс в кухонний комбайн, влийте туди ж 2 склянки води і ретельно подрібніть до отримання однорідної маси.
сироп з лемонграсу і імбиру - фото крок 3
3. Відіжміть отриману масу через кілька шарів марлі в мірний стаканчик. Зробіть це в кілька підходів. Має вийти 4 склянки рідини, якщо 4 склянки не виходить, то просто додайте води до отримання потрібної кількості.
сироп з лемонграсу і імбиру - фото крок 4
4. Додайте імбирний сік в каструлю і всипте туди ж 6 склянок цукру. Поставте на середній вогонь і доведіть все до кипіння. Слідкуйте за приготуванням і прибирайте з'явилася піну. Коли сироп перестане пінитися і стане чистий, значить він готовий.
сироп з лемонграсу і імбиру - фото крок 5
5. Перелийте готовий сироп в стерилізовані пляшки або остудіть і перелийте в іншу підходящу ємність.

Схожі рецепти