Сироп з лемонграсу і імбиру
(покроковий рецепт з фото)
У будь-яку страву імбир не кладу в великому кількість, найчастіше, потрібно зовсім небагато. Розповім одну з хитрощів, якими користуються досвідчені шеф-кухаря, як приготувати сироп з лемонграсу і імбиру.
Цей сироп хороший тим, що його можна довго зберігати, а він зовсім не втратить запахів і смаку основних інгредієнтів. Можете використовувати його для маринування м'яса, для соусу до салату, для солодкої глазурі, додавати в чай або коктейлі, а також приготувати алкоголь з його використанням.
- Імбир - 570 грам
- Лемонграс - 3 штуки
- Вода - 2 склянки (може більше)
- Цукор - 6 склянок
1. Ретельно вимийте імбир і лемонграсс. Наріжте імбир і лемонграсс великими шматочками.
2. Покладіть нарізаний імбир і лемонграсс в кухонний комбайн, влийте туди ж 2 склянки води і ретельно подрібніть до отримання однорідної маси.
3. Відіжміть отриману масу через кілька шарів марлі в мірний стаканчик. Зробіть це в кілька підходів. Має вийти 4 склянки рідини, якщо 4 склянки не виходить, то просто додайте води до отримання потрібної кількості.
4. Додайте імбирний сік в каструлю і всипте туди ж 6 склянок цукру. Поставте на середній вогонь і доведіть все до кипіння. Слідкуйте за приготуванням і прибирайте з'явилася піну. Коли сироп перестане пінитися і стане чистий, значить він готовий.
5. Перелийте готовий сироп в стерилізовані пляшки або остудіть і перелийте в іншу підходящу ємність.