Шоколадні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дуже смачних пряників з шоколаду з прянощами
Відокремте жовток від білка. Білок збийте до стану хорошої піни. Потім розтирають масло, мідь (цукор), прянощі і какао протягом 5 хвилин, в які, не припиняючи процес перемішування, додаються жовтки. Після кладеться борошно з содою, білки і замішується тісто. Після готовності воно розкочується на 5-8 мм.
З тіста вирізують різні довільні фігурки. Коли форми готові, їх кладуть на деко, змащений маслом, і відправляють в духовку на 10-15 хвилин при температурі близько 230 градусів. Готове печиво охолоджується і подається до столу. При бажанні, їх можна глазурувати, або ж посипати цукровою пудрою.
- Борошно пшеничне - 480 грам
- Мед або цукор - 350 грам
- Какао-порошок - 30 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 4 штуки
- Суміш прянощів - 1 Чайна ложка (подрібнених )
З тіста вирізують різні довільні фігурки. Коли форми готові, їх кладуть на деко, змащений маслом, і відправляють в духовку на 10-15 хвилин при температурі близько 230 градусів. Готове печиво охолоджується і подається до столу. При бажанні, їх можна глазурувати, або ж посипати цукровою пудрою.