Шавло узбецькою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.
Ситна, неймовірно апетитна і смачна Шавло узбецькою в домашніх умовах. Це приголомшливе блюдо як для щоденного, так і для святкового обіду. Чи не пробували? Приготуйте!
Опис приготування:
Рецепт приготування Шавли узбецькою чимось нагадує плов, однак ця каша готується набагато простіше. Якщо ви хочете побалувати себе призабутої в наш час родзинкою східної кухні, тоді обов'язково повторіть це блюдо будинку. У покроковому рецепті представлено, як приготувати Шавло узбецькою.
- Цибулина - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Рослинна олія - 150 грам
- М'ясо - 300 грам
- Помідори - 300 грам
- Мал - 700 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Вам знадобляться такі інгредієнти: багато овочів, трохи м'яса, нарізаного невеликими шматочками і подрібнені помідори.
2. Насамперед на розжареній олії обсмажуємо м'ясо в казані.
3. Тепер можна викласти весь лук і невелику порцію моркви. Її ми будемо постійно додавати в процесі.
4. Смажте на середньому вогні, періодично акуратно помішуючи. Ось такими повинні вийти овочі.
5. Додаємо моркву і рис.
6. Важливо потримати все на середньому вогні до тих пір, поки рис не стане прозорим. Після можна викласти помідори.
7. Тепер в казан можна влити воду, додати сіль і перець. Шавло узбецькою в домашніх умовах готується з мінімумом спецій. Кількість води залежить від вибраного сорту рису і бажаної консистенції страви. Каша перед подачею трохи настоюється!
8. Вода вбралася, а значить відразу ж можна подавати до столу. Дуже просто, ситно, ароматно і неймовірно апетитно.