Салат з стейка з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.
Сьогодні ділюся з вами рецептом, як приготувати салат з стейка з овочами. Це одночасно і ситне, і легке блюдо. Цей салат я зазвичай готую для перекусу, щоб не отяжелять організм.
Опис приготування:
Рецепт цього салату мені подобається тим, що тут настільки сбаллансірованний смак, що просто нема чого додати і збавити. М'ясо виходить дуже соковитим і ароматним, завдяки великій кількості спецій, а сам овочевий салат, доповнений оригінальним гірчично-медовим соусом, розкриває нові смаки і прекрасно поєднується з м'ясом.
- Яловичина - 300 грам (стейк)
- Сіль, перець - За смаком
- Часниковий порошок - За смаком
- Каєнський перець - За смаком
- Петрушка - 1 пучок
- Помідори - 1-2 штук
- Огірок - 1 штука
- Морква - 1/2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Натріть стейк сіллю, перцем, часниковим порошком і кайенский перцем. Гарненько пам'ятайте м'ясо, щоб спеції максимально проникли всередину.
На сковороді розігрійте олію і викладіть м'ясо. Смажте з обох сторін по 4-6 хвилин, в залежності від того, який ступінь прожарювання ви хочете отримати. Готове м'ясо викладіть на обробну дошку, щоб воно охололо.
Підготуйте соус. Змішайте мед, гірчицю (я використовую американську гірчицю, але можна взяти і більш гостру), лимонний сік, сіль і перець.
Все добре перемішайте до повністю однорідного стану.
Підготуйте овочі для салату. Моркву натріть на тертці для корейської моркви, огірок поріжте тонкими півкільцями, а помідори - на невеликі шматки. Також дрібно порубати цибулю (краще використовувати синій цибуля). Всі овочі з'єднайте в глибокій тарілці і перемішайте.
Заправте салат підготовленим соусом. Його не шкодуйте, адже він такий смачний!
Готовий стейк поріжте на шматочки товщиною 1, 5 см і викладіть на салат, не перемішується.