Салат з куркою Буффало
(покроковий рецепт з фото)
Салат з куркою Буффало - досить простий у приготуванні салат, популярний в Америці. Як на мене, салат з куркою Буффало - гідна альтернатива набридлому Цезарю.
Неймовірно, але салат з куркою Буффало я вперше спробував на висоті кількох кілометрів на землею - в літаку. У бізнес-ланч під час польоту входив саме цей салат з куркою Буффало, який відразу дуже мені сподобався. Виглядає дуже естетично, з'їдається з великим задоволенням, перетравлюється досить легко, готується швидко - чому не відмінний салат?
- Куряча грудка - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Гострий соус - 1/2 склянки
- Листя салату - - За смаком
- Блакитний сир плавлений - 1/2 склянки
- Блакитний сир - 50 грам
Курячі грудки розрізаємо навпіл так, щоб у нас вийшло два тонких шматочка.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло разом з оливковою.
Обсмажуємо шматочки курки до впевненої коричневої скоринки з обох сторін.
Знімаємо курку з вогню і гарненько поливаємо гострим соусом. Відставляємо і займаємося іншими інгредієнтами, поки курка остигає.
Змішуємо дрібно нарізаний блакитний сир з плавленим блакитним сиром (в спрощеному варіанті можна використовувати майонез або суміш майонезу та сметани).
Листя салату та іншої зелені досить крупно нарізаємо, викладаємо в салатницю.
Заправляємо листя салату сирним соусом. Не перестарайтеся з соусом, інакше салат буде занадто жирним.
Куряче філе нарізаємо на шматочки.
Додаємо шматочки курки в салат. Солимо, перчимо до смаку.
Салат готовий. Смачного!