Рецепт Рецепт гречаного хліба фото

Рецепт гречаного хліба
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Крупи, Молоко, Гречка, Гречана мука
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Все частіше в рецептах випічки я використовують не пшеничне борошно, а гречану або житню. Іноді роблю поєднання, щоб знайти цікавий смак. У цьому рецепті саме так і вийшло. Уважно читайте!

У цій варіації зійшлося все: чудовий аромат, пориста текстура і піджареної корочка. Як доповнення в складі використовуються волоські горіхи, які дають благородний аромат і смак. Я розповім вам про те, як приготувати гречаний хліб. Його роблять на опарі, так що виділіть для неї час.

  • Борошно пшеничне - 380 грам(250 г - для опари, 130 г - для тіста)
  • Волоський горіх - 50 грам
  • Борошно гречане - 90 грам
  • Борошно житнє - 70 грам
  • Вода тепла - 100 мілілітрів
  • Сироватка - 150 мілілітрів
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Мед - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 2 чайних ложки
  • Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки
рецепт гречаного хліба - фото крок 1
Спочатку зробіть опару. Воду змішайте з цукром і дріжджами. Влийте до неї теплу сироватку і просійте борошно. Масу перемішайте.
рецепт гречаного хліба - фото крок 2
Закрийте опару плівкою або рушником. Залиште її при кімнатній температурі на 3 годину.
рецепт гречаного хліба - фото крок 3
Після цього до опари додайте мед, тепле молоко, масло і сіль. Суміш перемішайте.
рецепт гречаного хліба - фото крок 4
Далі просійте в масу гречану борошно.
рецепт гречаного хліба - фото крок 5
Також додайте просіяне житнє борошно. Замішайте тісто.
рецепт гречаного хліба - фото крок 6
Потім порубати волоський горіх. Додайте його в тісто.
рецепт гречаного хліба - фото крок 7
В кінці просійте залишилася пшеничну муку. Тісто залиште на 1 час.
рецепт гречаного хліба - фото крок 8
Далі тісто викладіть у форму для випічки. Ще раз його обомніте. Залиште тісто ще на 30 хвилин.
рецепт гречаного хліба - фото крок 9
Запікайте хліб в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин. Коли він охолоне, можете його пробувати.

Схожі рецепти