Прості морквяні кексики
(покроковий рецепт з фото)
Дивіться, як приготувати прості морквяні кексики, м'які і ароматні. Склад продуктів дуже простий, горіхи додавайте за бажанням. Кекси ідеально підходять для гарного сніданку або для перекусу.
Кекси готуються просто і швидко. Замість горіхів можна додати родзинки, нарізаний чорнослив або курагу, цукати, шоколадні краплі або приготувати їх без додаткових добавок. Готові кекси добре зберігаються протягом декількох днів в закритому контейнері.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Морква - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Молоко - 100 грам
- Масло рослинне - 90 грам (кукурудзяна або соняшникова)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Мигдаль мелений - 60 грам
- Цукрова пудра - За смаком
1. Натріть очищену моркву на дрібній тертці, відіжміть від зайвої соку і залиште в друшляку.
2. Просійте борошно з розпушувачем.
3. Яйця збийте з цукром.
4. У яєчну суміш додайте моркву, молоко, борошно з розпушувачем і добре перемішайте рухами від низу до верху.
5. Влийте рослинне масло.
6. Додайте мелений мигдаль і добре перемішайте тісто.
7. Форми для кексів заповніть на три чверті висоти.
8. Випікайте в духовці при 170 градусах, поки кекси не стануть золотистими.
9. Дайте охолонути, посипте цукровою пудрою і подайте до кави або чаю. Смачного!