Пизи
(покроковий рецепт з фото)
Пизи - це дуже популярне польське блюдо. Тісто для пизи готується без яєць, але з додаванням крохмалю і сирої картоплі, що надає йому гарну форму і еластичність. Обов'язково приготуйте!
Це класичний рецепт приготування пизи. З інгредієнтів вам потрібно: сир, мука, крохмаль картопляний, картопля, фарш м'ясний, цибуля ріпчаста, часник, сіль, перець, паприка мелена. Приготувати пизи можна двома способами, або обсмажити в олії, а потім залити водою і тушкувати до готовності, або просто відварити. Особисто мені, до душі варені пизи, в будь-якому випадку, вирішувати вам. До столу подавайте з маслом і сметаною. Хай щастить!
- Сир - 250 грам
- Борошно - 2 склянки
- Крохмаль картопляний - 1 Склянка
- Картопля - 3 штуки
- Фарш м'ясний - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Паприка - За смаком

Підготуємо начинку. Фарш з цибулею пропустіть через м'ясорубку, додайте пропущений через прес часник, сіль, перець і паприку. Перемішайте.

Картопля промийте і очистіть від шкірки. Потім натріть на дрібній тертці, як на деруни.

До натертої картоплі додайте борошно, сіль, крохмаль і сир. Замішайте круте еластичне тісто.

Розкачайте тісто в корж товщиною 0, 5 см. За допомогою склянки видавіть з тіста кола. У центр кожного покладіть одну чайну ложку начинки.

Защипніть тісто по краях і сформуйте колобки.

Пизи відваріть в окропі 5-7 хвилин. Або ж обсмажте на олії, а потім додайте води і тушкуйте до готовності. Вибір за вами!

Додайте масло і сметану і подавайте до столу. Смачного!