Пиріг з лимонною цедрою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 20 хв.
Усім шанувальникам випічки з цитрусовими хочу присвятити цей простий десерт. Хрусткий корж і ніжний лимонний крем - це дивно смачно. А сам процес здивує легкістю і швидкістю!
Опис приготування:
Покажу вам, як приготувати пиріг з лимонною цедрою. Це дивовижний рецепт, на випічку у вас піде всього якихось 10 хвилин, а далі процес вимагає лише охолодження пирога в холодильнику. Печиво, до речі, цілком можна замінити класичним пісочним тістом, наприклад, але корж тоді випікайте до повної готовності. Перед подачею до столу такий десерт можна додатково прикрасити свіжими ягодами або фруктами. Спробуйте обов'язково!
- Печиво - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукрова пудра - 40 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Лимон - 3 штуки
- Банка згущеного молока - 1 штука
- Збиті вершки - 250 грам
1. Набір інгредієнтів невеликий і доступний.
2. Вершкове масло розтопіть і остудіть трохи. Печиво подрібніть в крихту і з'єднайте з сіллю і цукровою пудрою.
3. Влийте масло, перемішайте, викладіть масу у жароміцних форму. Розподіліть рівним шаром по дну і бортах. Надішліть в розігріту до 150 градусів духовку хвилин на 10.
4. Поки корж остигає, можна зайнятися начинкою. Вичавіть з 2-3 лимонів і натріть цедру.
5. З'єднайте згущене молоко з соком лимона і перемішайте. Додайте збиті вершки і цедру лимона (трохи залиште для прикраси).
6. Викладіть начинку на корж і відправте на пару годин в холодильник. Перед подачею присипте цедрою і за бажанням прикрасьте скибочками лимона або ягодами.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!