П'яна груша
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.
Смачний, красивий і оригінальний десерт, яким ви без праці здивуєте всіх гостей. Дивіться, як приготувати п'яну грушу. Такий десерт стане гідним завершенням будь-якого святкового вечері.
Опис приготування:
Груші для такого десерту варто вибирати тверді, інакше при варінні вони розваляться на частини, можна брати навіть дещо не доспевшіе фрукти, а їх солодкість скорегувати за допомогою цукру. Обов'язково потрібно стежити і не переварити їх. Подають такий десерт зазвичай з морозивом, вершковим м'яким сиром або з розплавленим шоколадом.
- Груша - 4 штуки
- Лимон - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Цукор - 1/2 склянки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Гвоздика - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Журавлина - 250 грам
- Червоне напівсолодке або сухе вино - 2 склянки
- Гіркий шоколад - 100 грам
1. Апельсин і лимон моєму, натираємо цедру цитрусових і видавлюємо сік. У каструлю кладемо цукор, гвоздику, корицю і ванільний цукор, додаємо цедру і сік лимона з апельсином, наливаємо вино і кладемо ягоди журавлини. Доводимо суміш до кипіння, потім варимо на слабкому вогні 5 хвилин.
2. Груші моєму і тонким шаром зрізаємо шкірку, а також зрізаємо денце і акуратно видаляємо насіння.
3. Підготовлені груші кладемо в каструлю з киплячою сумішшю і варимо після закипання 20-30 хвилин на слабкому вогні, перевіряємо груші ложкою або лопаткою на м'якість.
4. Готові груші дістаємо з каструлі і порційно викладаємо на тарілки. Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовій печі і поливаємо їм грушу. Смачного!