Рецепт П'яна груша фото

П'яна груша
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Фрукти , Груша
ПП рецепти
На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Смачний, красивий і оригінальний десерт, яким ви без праці здивуєте всіх гостей. Дивіться, як приготувати п'яну грушу. Такий десерт стане гідним завершенням будь-якого святкового вечері.

Опис приготування:

Груші для такого десерту варто вибирати тверді, інакше при варінні вони розваляться на частини, можна брати навіть дещо не доспевшіе фрукти, а їх солодкість скорегувати за допомогою цукру. Обов'язково потрібно стежити і не переварити їх. Подають такий десерт зазвичай з морозивом, вершковим м'яким сиром або з розплавленим шоколадом.

  • Груша - 4 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки
  • Гвоздика - 2 чайних ложки
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Журавлина - 250 грам
  • Червоне напівсолодке або сухе вино - 2 склянки
  • Гіркий шоколад - 100 грам
п'яна груша - фото крок 1
1. Апельсин і лимон моєму, натираємо цедру цитрусових і видавлюємо сік. У каструлю кладемо цукор, гвоздику, корицю і ванільний цукор, додаємо цедру і сік лимона з апельсином, наливаємо вино і кладемо ягоди журавлини. Доводимо суміш до кипіння, потім варимо на слабкому вогні 5 хвилин.
п'яна груша - фото крок 2
2. Груші моєму і тонким шаром зрізаємо шкірку, а також зрізаємо денце і акуратно видаляємо насіння.
п'яна груша - фото крок 3
3. Підготовлені груші кладемо в каструлю з киплячою сумішшю і варимо після закипання 20-30 хвилин на слабкому вогні, перевіряємо груші ложкою або лопаткою на м'якість.
п'яна груша - фото крок 4
4. Готові груші дістаємо з каструлі і порційно викладаємо на тарілки. Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовій печі і поливаємо їм грушу. Смачного!

Схожі рецепти