Обліпиховий напій з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати ще один варіант смачного вітамінного чаю. А його яскравий помаранчевий колір відмінно підніме настрій цієї дощової осені. Обліпиха, апельсин і трохи прянощів - дуже смачно!
Якщо ви хочете охолодитися - додайте в напій трохи льоду. Якщо ж замерзли, то краще буде пити його в гарячому вигляді. Кількість і склад спецій - на любителя. Можете додати їх більше або менше. Головне - обліпиха і апельсин!
- Обліпиха - 2 склянки
- Апельсин - 3-4 штук
- Обкладинка - 1 штук (паличка)
- Гвоздика - 3-5 штук
- Бадьян - 3-4 штук
- Цукор - За смаком
- Вода - 2 L
Необхідна кількість обліпихи подрібніть блендером.
Залийте її водою. Додайте гвоздику, корицю, бадьян. Доведіть все до кипіння і залиште остигати під кришкою. За цей час відвар настоїться. Потім його необхідно процідити.
У гуртку з гарячою водою розчиніть цукор. З апельсинів вичавіть сік.
Змішайте всі з обліпихи відваром.
Змішайте всі з обліпихи відваром.
Приємного частування!