Маннік з яблуками на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Хто з нас не любить маннік або шарлотку з яблуками? А якщо поєднати їх разом, вийде якраз те, що треба - два в одному. Це просто і смачно, впорається навіть починаюча господиня. Ділюся рецептом!
Приготувати маннік з яблуками на сметані простіше простого, дивіться рецепт і дотримуйтесь покроковим рекомендаціям до нього.
- Манька - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Крем - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 0, 5 склянки
- Яблука - 2 штуки
- Ваніль - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти.
У миску вбийте одне яйце, додайте сметану і манку.
Добре розмішайте, щоб не було грудочок і залиште для набухання на 30-60 хвилин.
У ємність для збивання вбийте два яйця, додайте сіль і цукор, збийте.
У борошно додайте розпушувач, ваніль і корицю, всипте цю суміш до яєць і знову збийте.
З'єднайте разом яєчну суміш з манкою.
Збийте все разом до рівномірного стану.
Яблука очистіть від серцевини і від шкірки, одне яблуко наріжте дрібними тонкими шматочками, а друге наріжте тонкими скибочками.
Всипте дрібно нарізане яблуко в тісто, розмішайте.
Підготуйте форму для випікання, для більшої впевненості можна змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном.
Викладіть тісто у форму, розрівняйте.
Зверху викладіть скибочки яблук, випікайте 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Викладіть спечений маннік на тарілку.
Злегка остиглий маннік перед подачею можна присипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!