Маннік з яблуками на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Хто з нас не любить маннік або шарлотку з яблуками? А якщо поєднати їх разом, вийде якраз те, що треба - два в одному. Це просто і смачно, впорається навіть починаюча господиня. Ділюся рецептом!
Приготувати маннік з яблуками на сметані простіше простого, дивіться рецепт і дотримуйтесь покроковим рекомендаціям до нього.
- Манька - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Крем - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 0, 5 склянки
- Яблука - 2 штуки
- Ваніль - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки

Підготуйте інгредієнти.

У миску вбийте одне яйце, додайте сметану і манку.

Добре розмішайте, щоб не було грудочок і залиште для набухання на 30-60 хвилин.

У ємність для збивання вбийте два яйця, додайте сіль і цукор, збийте.

У борошно додайте розпушувач, ваніль і корицю, всипте цю суміш до яєць і знову збийте.

З'єднайте разом яєчну суміш з манкою.

Збийте все разом до рівномірного стану.

Яблука очистіть від серцевини і від шкірки, одне яблуко наріжте дрібними тонкими шматочками, а друге наріжте тонкими скибочками.

Всипте дрібно нарізане яблуко в тісто, розмішайте.

Підготуйте форму для випікання, для більшої впевненості можна змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном.

Викладіть тісто у форму, розрівняйте.

Зверху викладіть скибочки яблук, випікайте 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Викладіть спечений маннік на тарілку.

Злегка остиглий маннік перед подачею можна присипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!