Рецепт «Манник» з вишнею і смородиною фото

«Манник» з вишнею і смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Крупи
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Манник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

У літній сезон хочеться навіть класичну випічку доповнити свіжими ягодами, згодні? У мене є класна ідея, як приготувати"Маннік" з вишнею і смородиною, якої я як раз поспішаю поділитися.

Опис приготування:

У цьому рецепті обов'язково потрібно використовувати вишню без кісточок, а ось смородина підійде будь-яка: і чорна, і червона. Якщо під рукою є і інші ягоди, можете сміливо додавати, буде дуже здорово. Як простий і недорогий випічки до чаю"Маннік" , на мій погляд, підходить відмінно!

  • Манна крупа - 1 Склянка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ягоди - 150-200 грам (вишня і смородина)
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
1
Кефіром залийте манку, залиште хвилин на 15.
2
Цукор збийте з яйцями до пишності (не менше 5 хвилин! ).
3
Додайте вершкове масло, розпушувач, борошно.
4
Продовжуючи збивати, викладіть набряклу крупу.
5
Жароміцних форму застеліть пергаментом. Ягоди вимийте, обсушити, у вишні видаліть кісточки, у смородини - гілочки.
6
Присипте ягоди крохмалем, акуратно перемішайте і викладіть на дно форми.
7
Зверху викладіть тісто і відправте в розігріту духовку. Випікайте"Маннік" з вишнею і смородиною близько 40-55 хвилин (в залежності від розміру форми) до рум'яності при температурі 180 градусів.

Приємного чаювання!

Схожі рецепти