«Манник» з вишнею і смородиною
(покроковий рецепт з фото)
У літній сезон хочеться навіть класичну випічку доповнити свіжими ягодами, згодні? У мене є класна ідея, як приготувати "маннік" з вишнею і смородиною, якої я як раз поспішаю поділитися.
У цьому рецепті обов'язково потрібно використовувати вишню без кісточок, а ось смородина підійде будь-яка: і чорна, і червона. Якщо під рукою є і інші ягоди, можете сміливо додавати, буде дуже здорово. Як простий і недорогий випічки до чаю "маннік", на мій погляд, підходить відмінно!
- Манна крупа - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ягоди - 150-200 грам (вишня і смородина)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
1
Кефіром залийте манку, залиште хвилин на 15.
2
Цукор збийте з яйцями до пишності (не менше 5 хвилин! ).
3
Додайте вершкове масло, розпушувач, борошно.
4
Продовжуючи збивати, викладіть набряклу крупу.
5
Жароміцних форму застеліть пергаментом. Ягоди вимийте, обсушити, у вишні видаліть кісточки, у смородини - гілочки.
6
Присипте ягоди крохмалем, акуратно перемішайте і викладіть на дно форми.
7
Зверху викладіть тісто і відправте в розігріту духовку. Випікайте "маннік" з вишнею і смородиною близько 40-55 хвилин (в залежності від розміру форми) до рум'яності при температурі 180 градусів.
Приємного чаювання!